Izjava o piškotkih

Naša izjava o uporabi piškotkov se je posodobila. Prosimo potrdite, da se strinjate s pogoji uporabe. Za vse informacije v zvezi z uporabo piškotkov med brskanjem naših strani, se obrnite na naslednji naslov: info@pametni-mediji.si


Kaj je piškot (angl. cookie)

Mi uporabljamo piškotke v različne namene in na več načinov, da izboljšamo uporabniško izkušnjo, med drugim tudi in neomejeno:

  • Si vas zapomnimo pri vpisu,
  • Razumemo, kako uporabljate našo stran,
  • Pokažemo članke, zanimive za vas,
  • Sodelujemo s partnerji, da vam pokažemo relevantne oglase.

V končni fazi nam piškotki omogočajo, da objavljamo novice, ki se berejo na naših straneh.

Tudi druge organizacije zbirajo uporabniške podatke na naših spletnih straneh, prav tako z uporabo piškotkov, označk in pikslov. Označke in piksli, znani tudi kot spletni stebri (web beacons), so tehnologije sorodne piškotkom, le da pobirajo informacije skozi majhne, vdelane slike.

Uporaba piškotkov in sorodnih tehnologij omogoča ostalim organizacijam, da nam pomagajo pri analizi uporabnosti naše strani, merijo obiskanost in prikazujejo primerne oglase.

Piškotki, ki jih uporablja podjetje Pametni mediji d.o.o. in Smart AD d.o.o., se klasificirajo kot »piškotki prve osebe«, medtem ko se piškotki, ki jih uporabljajo naši partnerji, imenujejo »piškotki tretjih oseb«. Zaradi narave delovanja piškotkov naše spletne strani ne morejo dostopati do piškotkov tretjih oseb, niti ne morejo naši partnerji dostopati do podatkov v naših piškotkih.

Piškotke na naših straneh v grobem delimo na štiri tipe:

  • Osnovni piškotki, ki so potrebni za osnovno delovanje naše spletne strani na vašo zahtevo,
  • Izvedbeni piškotki, ki nam med drugim omogočajo, da merimo obiskanost naših člankov,
  • Funkcionalni piškotki, ki jih uporabljamo, da si vas zapomnimo in prepoznamo oziroma hranijo vaše nastavitve,
  • Oglaševalni piškotki, ki hranijo informacije o vašem obisku, katere vsebine ste si ogledali ter katerim povezavam ste sledili.

Kako lahko kontroliram piškotke:

Morate se zavedati, da sprememba privzetih nastavitev lahko vpliva na izgubo vsebin, mnogo ostalih strani ne bo delovalo pravilno oziroma bodo izgubile funkcionalnosti. Mi NE priporočamo, da ugasnete delovanje piškotkov na naši strani.

Večina brskalnikov sprejema piškotke avtomatsko, ampak vi lahko spremenite nastavitve vašega brskalnika tako, da izbrišete piškotke oziroma izklopite avtomatsko sprejemanje, če to želite. Generalno imate možnosti, da pregledate listo piškotov, ki jih stran uporablja, pobrišete vsakega posebej, blokirate piškotke tretjih oseb ali piškotke določenih domen, sprejemate vse piškotke, lahko ste tudi obveščeni, kdaj je novi piškotek izdan oziroma zavrnjen. Obiščite nastavitve vašega brskalnika, da spremenite nastavitve piškotkov. Sledile naslednjih navodilom za vaš tip brskalnika:

Vrste piškotkov

Piškotki na naši strani so razvrščeni v več kategorij.

Nujni piškoti oz. osnovni piškoti

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih procesov  za pravilno delovanje spletne strani. Brez namestitve nujnih piškotkov, vam dostopa do spletnega mesta ne moremo omogočiti, saj spletna stran ne bo delovala pravilno.


Analitični in piškoti družbenih omrežij

S potrditvijo tovrstnih piškotkov  uporabnik spletne strani omogoči delovanje vtičnikov socialnih omrežij Facebook, Twitter, analitičnih orodij Google Analytics,  in drugih, oziroma dovoljuje, raziskovanje uporabe spletnega mesta s strani uporabnika oz. uporabnikovega  siceršnjega brskanja po spletu.


Oglaševalski piškoti

S potrditvijo tovrstnih piškotov,  se uporabnik spletne strani strinja, da se mu med obiskom spletne strani prikazujejo oglasi, ter da uporabnik s potrditvijo tovrstnih piškotov dovoljuje, da se zbirajo  določeni podatki o njegovem vedenju na spletni strani in da se ti podatki  nadalje uporabljajo za  oglaševalska orodja (tretje strani) z namenom, da se uporabniku  prikazujejo  bolj ciljani oglasi, da se omejujejo ponavljanje oglasov ter da se lahko  merijo učinkovitosti oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu in izvajanje ciljno usmerjenega trženja.


Vir seznamov piškotkov: CookieBot