Nasveti pri iskanju novega domovanja

Ste se znašli v procesu iskanja novega stanovanja ali hiše? Preden se odločite, kakšen kavč boste dali v dnevno sobo in s čim vse boste popestrili skupne prostore, se osredotočite na najtežji del – iskanje novega domovanja. Trenutno so cene nepremičnin precej visoke, za visoko ceno pa lahko dobiš tudi zelo slabo stanovanje. Zato si je res potrebno vzeti čas, pregledati ponudbo in tudi na ogledih ne smemo pozabiti na določene podrobnosti. Na kaj vse torej moramo biti pozorni, ko iščemo novo domovanje?


Preverimo temperaturo

Če imamo občutek, da je potencialno stanovanje ali hiša mrzla, to zagotovo ni dober znak. Velike spremembe v temperaturi pomenijo, da je hiša slabo izolirana. To pomeni, da bo poleti prevroče, pozimi pa premrzlo. Če je temperatura v vseh prostorih enaka, je to dober znak, dobra izolacija pa pomeni tudi manjšo možnost vlage.

Poslušajmo zunanje zvoke

Ko se sprehajamo po potencialnem potovanju, prisluhnimo zvokom, ki prihajajo od zunaj. Če se zunaj nič ne dogaja, zvok ustvarimo sami. Na glas navijmo glasbo, zaprimo vrata in pojdimo ven in dobro poslušajmo, koliko se sliši. Če imamo občutek, da stojimo v zvočnem studiu, pomeni, da ima domovanje dobro izolacijo, okna in okenske okvirje.

Poiščimo klimo

Poiščimo klimo in dobro je, da je ta klima manjše velikosti, saj lahko večje klime vplivajo na izolacijo prostora. Majhna klima nam pove, da je to vse, kar potrebujemo za vroč poletni dan, velika klima ali več klim pa pomeni, da je hiša slabo zgrajena in so klimatske naprave tiste, ki to kompenzirajo.

Poiščimo, kje se shranjuje voda

Glede na to, da so najemnine in nakupi trenutno zelo dragi, si želimo, da bi bili vsaj stroški čim nižji. Znižamo jih lahko že s porabo vodo, zato preverimo ali ima potecnialen dom mogoče naravno zbirališče vode, ki bo poskrbelo, da se vsaj z računom za vodo ne bomo pretirano ukvarjali.

Povzeto po: brit.co