GARAŽA IN PODSTREŠJE: KAKO PRIDOBITI PROSTOR?

Garaža, shramba, podstrešje in celo vrtna lopa postanejo zaželeni in bistveni pri varčevanju in pridobivanju prostora. Gre za prostore, v katerih ne preživimo veliko časa, ampak nam ne glede na to zelo pomagajo pri vsakdanjem življenju. Kako organizirati stvari, da nam ne bodo vzele veliko prostora?


Ti ne zelo bivalni prostori  so odgovor na vaše prošnje, ko gre za pospravljanje in organiziranje. Garaža, shramba ali podstrešje so lahko funkcionalni in urejeni odlagalni prostori, če jih dobro načrtujemo in opremimo s policami, obešalniki in drugim primernim pohištvom.

Shramba v garaži

Tako garaža kot shramba imata običajno višjo temperaturo in vlažnost kot preostali del hiše, saj se običajno nahajata v kletnih prostorih. Odlični pogoji, na primer za shranjevanje steklenic vina in drugih dobrin, ki za ohranjanje potrebujejo nižje temperature.

Police za večji izkoristek prostora

Ne glede na to, kako ozek in majhne je prostor, bo vedno obstajala rešitev, da ga uporabimo po najboljših možnih močeh. V majhni garaži ali podstrešju je pametno prostor napolniti z omarami, ki imajo veliko polic, na katere lahko naložimo škatle in ostale stvari, ki sodijo v kletne prostore, da nam zavzamejo čim manj prostora.

Vrtni kotiček

Vrtno orodje lahko prav tako zavzame veliko prostora. Da bi se temu izognili, lahko na stene namestimo ročaje, na katere lahko kasneje obesimo orodje. Tako bomo preprečili, da bi ležalo okrog po prostoru.

Izkoristite prostor pod stopnicami

Če imate v garaži stopnice, ki ponujajo veliko prostora, ga je potrebno izkoristiti. V prazni prostor namestite predalnike različnih velikosti, da do dobra izkoristite ves prostor, ki se vam ponuja.

Čistilni kotiček

Metle, krpe, vedra, čistilna sredstva. To so stvari, ki jih vsak potrebuje za čisto stanovanje in po navadi ležijo v kakšnem kuhinjskem kotičku. Za njih naredite prostor v garaži ali na podstrešju ter tako pridobite več prostora v kuhinji.

Povzeto po: https://www.micasarevista.com/hall-pasillo-recibidor/g79667/ideas-para-organizar-garajes-y-trasteros/?fbclid=IwAR3QDIyZi0vt6NY_CQEvJoxCVWpUn1tfnCFPZJttmwS4niXXEIhRxORPyiw

N.P.