Kako ponarediti naravno svetlobo?

Dobra svetloba je izrednega pomena, če želimo pričarati prijeten prostor. A kaj če živimo v stanovanju, kjer te svetlobe primanjkuje? Ni vam potrebno skrbeti. Za vas imamo namreč nekaj nasvetov, s katerimi lahko to naravno svetlobo ponaredimo.


Naredimo si zalogo ogledal

Če postavimo ogledala nasproti vira svetlobe, bo to omogočilo, da se svetloba odbija po celotnem prostoru. Zato poleg ogledal izberimo tudi kose pohištva, ki imajo površino, ki spominja na ogledalo.

Izogibajmo se temnim tonom

Temne barve absorbirajo več toplote in svetlobe kot svetlejše barve. Če bomo temno sobo opremili s temnim pohištvom, potem bo soba še bolj temna. Zato preden pobarvamo sobo brez oken s temno sivo barvo, razmislimo raje o svetli barvi.

Površinam dodajmo sijaj

Ko površinam dodamo lesk, bomo ustvarili naravno svetlobo. Zato dodajmo lesk stenam, stropu in tlom, s čimer bomo pomagali, da se svetloba odbija po celotni sobi.

Namestimo umetno svetlobo

Umetna svetloba je pomembna v vsaki sobi, še posebej pa je pomembna v sobah, ki nimajo veliko naravne svetlobe. Zato namestimo veliko luči, ki bodo osvetlile sobo.

Dodajmo zelenje

Ko je vse zaman, so rastline tiste, ki lahko poskrbijo za dodatek naravne svetlobe. Namestimo tiste, ki ne potrebujejo toliko svetlobe, s čimer poskrbimo za bolj zemljske tone in čistejši zrak.

Povzeto po: https://www.apartmenttherapy.com/how-to-fake-natural-light-36621310