Kako zmanjšati nabiranje prahu v sobah?

Verjetno se strinjate, da je nabiranje prahu v sobah zelo nadležno. Draži naše dihalne poti, kvari estetski videz doma, moti spanec in še bi lahko naštevali. Res je, da je čiščenje najbolj učinkovit način, kako se prahu znebite, vseeno pa lahko naredite nekaj trikov, ki vam bodo pomagali preprečiti večje nalaganje prahu.


Dovolj pogosto zamenjajte posteljnino

Posteljnina je gojišče bakterij in tudi prahu. Ko premikate odejo in blazine, se po zraku nenehno prenaša ogromno prahu. Ne dovolite, da se prah nabira v vaši postelji, ampak poskrbite, da redno operete in zamenjate posteljnino.

Dobro očistite skrite kote in preproge

Nedosegljivi ali težko dosegljivi koti, območje pod posteljo in razne preproge ter zavese so pogosto kraji, kamor se prah skrije tudi takrat, ko sesate in mislite, da ste očistili sobo. Zato je pomembno, da ste pri sesanju natančni in posesate tudi vse skrite kotičke.

Stvari pospravljajte v zaprte omare in predale

Ne nalagajte ogromno stvari na police, mize in dele, ki so izpostavljeni prahu, ampak jih pospravite v zaprte omare in predale. Tako boste lažje pobrisali površine in se izognili nepotrebnemu nabiranju prahu na stvareh.