Na kaj morate biti pozorni, ko opremljate majhno stanovanje?

Če z opremo in dekoracijo v majhnem stanovanju pretiravate, se to lahko hitro odrazi v negativnem smislu. Stanovanje izgleda preveč razmetano in nepospravljeno, čeprav v resnici morda ni. Kaj morate upoštevati, ko opremljate majhno stanovanje?


Izbirajte svetle barve

Barve dajejo zelo pomemben vizualni učinek. Načeloma svetle barve, sploh bela in nežne pastelne barve, prostor povečajo. Kombinirajte čim manj različnih barv, saj je lahko v majhnem stanovanju hitro preveč barvnih odtenkov.

Prioriteta naj bo funkcionalnost

Čeprav imate v glavi polno različnih idej in želja, naj bo vaša prioriteta vedno najprej funkcionalnost, šele potem estetskost. Estetika pride zraven s funkcionalnostjo, boste videli.

Izberite pohištvo po meri

V manjših stanovanjih je včasih težje izbirati pohištvo, saj so mere še toliko bolj pomembne. Radi bi maksimalno izkoristili prostor in ni veliko možnosti, da v trgovinah s pohištvom prodajajo ravno takšne kose, ki se bodo povsem ujemali z merami vaših sob. Najemite mizarja in opremite stanovanje po svojem okusu! Pohištvo bo čudovito in unikatno, posamezni kosi se bodo med seboj ujemali, za povrh pa ne boste veliko plačali, saj vaše stanovanje ni veliko in ne potrebujete veliko pohištva.