Načini, s katerimi bomo dobro spoznali naše sosede

Živite v stanovanjski hiši, stolpnici ali bloku, a ne poznate niti enega soseda? To ni najboljše. Poznati svoje sosede je pametno, še posebej, če ste se pred kratkim preselili v novo domovanje in nikogar ne poznate dobro. 


Zakaj je torej dobro, da spoznate svoje sosede? Poleg tega, da naredi življenje bolj zabavno, statistike kažejo, da to zmanjšuje kriminal in poveča moralo skupnosti. Obenem je lažje govoriti o težavah, s katerimi se oboji srečujemo, omogoča pa nam tudi, da soseda prosimo za sladkor ali karkoli drugega, ko nam zmanjka sestavin.

Na kakšen način pa bomo sosede najlažje spoznali?

Povabimo jih na večerjo

Ne gre za formalno večerjo, naj bo zabavna in preprosta, da prebijete led. Naslednjič, ko bomo pripravljali piknik, jih samo na hitro povabimo, naj se nam naslednjič pridružijo. Všeč jim bo, da smo jih vključili in tudi če se ustavijo samo za eno uro, bo to koristno za dobre sosedske odnose.

Specimo posebno poslastico

Pripravljamo sladico za rojstni dan ali praznik? Naredimo dvojno in povabimo sosede. Piškoti, kolački ali mufini so zagotovo nekaj kar vsi obožujemo.

Priredimo sosedsko zabavo

To zahteva nekaj organizacije in koordiancije, a če za pomoč prosite tudi sosede, bo zabava lahko pravi hit. Naj vsak prinese eno jed ali pijačo, pripravimo zabavne igre in tako poskrbimo, da se bodo otroci med seboj igrali, ali pa se kar sami potrudimo in igrajmo različne družabne igre.

Prosimo za pomoč

Ljudje radi pomagajo, zato naslednjič, ko zapuščamo mesto, prosimo sosede, da nam vzamejo časopis ali pošto ali da nam zalijejo rože – seveda pa jim povejmo, da bomo to naslednjič mi naredili za njih. Sosedom bo všeč, da jim zaupamo in da smo jim tudi mi pripravljeni pomagati.

Pripravimo ženski večer

Terasa ali balkon. Nekaj steklenic vina. Ženske iz bloka in zabava bo zagotovo uspela.

Samo poslušajmo

Ko bolje spoznamo svoje sosede, je zelo pomembno, da si zapomnimo rojstne dneve ali obletnice. Ob takšnih primerih jim čestitajmo in nazdravimo z njimi.

Predvsem si zapomnimo, da so pomembne majhne stvari.

Povzeto po: camillestyles.com