Organizacija: Triki in nasveti za organizirano življenje

Na svetu obstajajo trije tipi ljudi: tisti, ki jim je organizacija španska vas in se nanjo ne požvižgajo, tisti, ki jim je všeč zgolj ideja o njej in tisti, ki so z njo enostavno obsedeni. Če iščete navdih, kako postati bolj organizirani, vam sporočamo, da ste ga ravnokar našli. Za vas imamo nekaj opornih točk, s katerimi lahko življenje spravite v red.
Po službi razpakirajte torbo

Začnite z majhnimi koraki. Organizacija je stvar malenkosti. Ena od teh malenkosti je vaša torba ali torbica. V njih shranjujete praktično vse. Od malic do robčkov, ličil, starih računov, vrečk itd. Včasih torbe lahko postanejo pravo smetišče. Da bi si naslednjič olajšali lov za slušalke po torbici, vam svetujemo, da jo razpakirate in uredite brž, ko pridete domov. V njih shranjujte samo stvari, ki jih res potrebujete. Izogibajte se nepotrebnim računom, papirčkom in prigrizkom.


 

Posodo pomijte takoj po obroku

Saj razumemo, da je pomivanje posode ena najbolj dolgočasnih in nehvaležnih dejavnosti na svetu. A če se je ne lotimo, se v pomivalnem koritu kaj hitro lahko nabere cela gora nečiste posode. Samo pomislite, kako se počutite ob drgnjenju posušene hrane iz krožnikov. Precej neprijetno, kajne? No, ravno zato je posodo potrebno pomiti takoj po končanem obroku.

 

Oblačila pripravite večer prej

Se tudi vi zjutraj težko spravite iz postelje in bi naredili vse za nekaj dodatnih minut dremeža? Ja? Če je tako, vam priporočamo, da že večer prej pripravite obleko za naslednji delovni dan. Tako si boste zjutraj zagotovo prislužili dodatnih 15 minut spanca.

Med kuhanjem kave pospravite kuhinjo

Organizacija ni le čisto stanovanje, pač pa je tudi premišljena poraba časa. Kaj če bi medtem ko čakate, da zavre voda za kavo, pospravili kuhinjski pult? Tako boste ubili dve muhi na en mah, na koncu pa vas bo čakala nagrada – jutranja kavica.

S kakšnimi triki pa vi ostajate organizirani? Se imate za organizirano osebo ali imate v tem področju preprosto dve levi nogi?

 

Povzeto po: theeverygirl.com