Sobne rastline, ki se priporočajo lastnikom mačk

Če ste tudi vi lastniki mačke ali več mačk, potem najbrž veste, da je lahko njihovo sobivanje z rastlinami včasih kar otežujoče. Sploh mlade mačke se rade igrajo z listi, vejami in cvetovi rastlin, nekatere rastline celo obglodajo in pojedo, druge si v njih najdejo spalni kotiček, tretje jih uporabljajo za stranišče, četrte zgolj razkopavajo zemljo. Življenje s mačko je lahko pestro. Kljub temu ne obupajte – to ne pomeni, da ne morete imeti sobnih rastlin. Le previdno jih morate zbrati.


Ne izbirajte strupenih rastlin

Vaše sobne rastline naj bodo vsekakor nestrupene in neškodljive, saj nikoli ne veste, kdaj bo vašega kosmatinca prijelo, da bi rastlino poskusil.

Izogibajte se bodicam

Prav tako se priporoča, da se ne odločate za rastline z veliko ostrimi bodicami, na katerih se lahko mačka poškoduje. Kaktusi torej odpadejo, razen v primeru, da jih vaš hišni ljubljenček tolerira oziroma mu niso zanimivi.

Lastniki mačk hvalijo predvsem orhidejo

Orhideje morda zahtevajo nekoliko več nege in pozornosti kot druge rastline, vendar se vaša skrb obrestuje. Največ lastnikov mačk je v neki anketi omenilo, da njihove mačke z orhidejami najbolje shajajo – pustijo jih na miru. Če pa že kakšna od njih zagrize vanje, pa vsaj niso strupene. In ne samo to, čudovito barvno bodo popestrile vaš dom.