To so rastline, ki bi jih morali imeti v dnevni sobi

Dnevna soba je prostor za zabavo in sprostitev celotne družine, pogosto pa tudi prostor za druženje s prijatelji in sorodniki. Pomembno je, da je prostor udoben, topel in domač – da se v njem odlično počutite. Svojo dnevno sobo lahko enostavno in ugodno popestrite s sobnimi rastlinami, ki bodo naredile prave čudeže. Preverite, katere rastline se odlično podajo prav v dnevni prostor.


Gumovec

Če želite dnevni sobi dodati bolj eleganten videz, zelo ugodno rešitev predstavlja gumovec. Ta potrebuje polsenčen prostor s temperaturami višjimi od 16 stopinj Celzija. Rastlina ne zahteva posebne nege – poskrbite le za redno zalivanje (enkrat do dvakrat tedensko) in občasno dobro očistite prah z listov.

Begonije

Če obožujete cvetoče rastline lahko v prostor vnesete cvetoče sobne rastline iz roda begonij – za katero vrsto se boste odločili, naj bo odvisno predvsem od količine svetlobe, ki je v vaši dnevni sobi.

Kaktusi

Za vse, ki vam redno zalivanje rastlin predstavlja težave, priporočamo različne predstavnike kaktusov in ostalih sukulentov, ki ne potrebujejo posebne nege, imajo radi svetlobo in jih je potrebno zalivati zgolj enkrat mesečno. Ob tem je potrebno opozoriti, da v kolikor svoj dom urejate po načelih feng šuija, kaktusi in ostale ostrolistne rastline v notranje prostore bivalnih prostorov ne spadajo – koničasti listi namreč po načelu feng šuija delujejo kot strupene puščice. Take rastline bi tako morali postaviti pred vrata (stanovanja/pisarne) ali na zunanjo okensko polico, kjer bi vas varovala pred slabo energijo od zunaj.

Enake rastline kot so priporočljive v dnevni sobi, se priporočajo tudi za jedilnico.