3 KORAKI DO ČISTE USNJENE SEDEŽNE

Usnjeni kavč je resnično eleganten in lep kos pohištva, vendar je potrebno priznati, da potrebuje posebno skrb, da se ohrani v popolnem stanju. Zraven časa ga lahko prizadenemo in poškodujemo z vsakdanjimi opravili – ker v dnevni sobi po navadi preživimo največ časa, se lahko zelo hitro umaže.


Usnje je definitivno en izmed materialov, ki potrebujejo posebno nego za vzdrževanje. Na njem se pozna praktično vse – madeži, praske, razpoke ipd. Če za slednje ni veliko rešitev, kako jih odpraviti, pa to zagotovo ne velja za madeže. Če ne veste kako se lotiti madeža na vaši usnjeni sedežni, imamo za vas par nasvetov.

Za sprotno čiščenje uporabite vlažno krpo

Da bi usnjeni kavč ohranili v dobrem stanju, ga morate občasno očistiti, da odstranite nakopičen prah. Iz tega razloga je priporočljivo, da nanj vsaka dva tedna položite vlažno krpo in s tem preprečimo, da bi prišlo do nastanka trajnih madežev.

Mešanica mila in destilirane vode

Usnjeni kavč, na katerem je madež, je potrebno najprej narahlo posesati z nizko hitrostjo, da odstranimo morebiten sloj praha in umazanije, ki se je nabrala skozi leta. Potem zmešajte mešanico mila in destilirane vode ter s krožnimi gibi očistite sedežno. Ko končate, je potrebno takoj z vlažno krpo pobrisati ostanke mila ter tako zaključiti s čiščenjem.

Povrnite sedežni sijaj

Naslednji korak je, da usnju povrnete sijaj z določenim izdelkom. Lahko kupite balzam za usnje, ki ga hidrira in ščiti, ali pa si ga celo naredite sami. Zmešajte mešanico lanenega olja in belega kisa v razmerju 2:1, mešanico prelijte v razpršilec in poškropite celotno površino.

 

Povzeto po: https://hogar.uncomo.com/articulo/como-limpiar-un-sofa-de-piel-42527.html?fbclid=IwAR2DRCt8SWM1itW_bHd2uDlR6dt79wSu92ORK9ybNMxVUEkdyd_U5z3Re3g

N.P.