Kaj moramo vedeti, ko opremljamo svoje prvo stanovanje

Ob selitvi v prvo lastno stanovanje si želimo, da bi le to čimprej postalo prostor, v katerem se bomo počutili kar se da domače in udobno. Iz tega razloga ga moramo opremiti po svojem okusu, da se bomo radi vrnili v domače zavetje.


Kaj moramo vedeti, ko se selimo na svoje? Katere nasvete upoštevati, da bomo najhitreje in najbolj ugodno opremili svoje stanovanje? Izbrali smo vse, kar boste potrebovali v vašem prvem domu, da ne bo samo udobno, temveč tudi praktično.

Praktični gospodinjski aparati

Ste pomislili, kako bi v vaši sobi postavili mini bar, ki bi lahko predstavljal tudi nočno omarico? Izberite gospodinjske aparate, ki ne bodo praktični samo za eno stvar, temveč jo boste lahko uporabili tudi v druge namene.

Praktično pohištvo

Tudi pohištvo lahko izberete na način, da bo večnamensko. Če ste prostorsko omejeni, v dnevno sobo postavite sedežno, ki jo čez noč raztegnete v udobno posteljo. Na hodnik postavite omaro s policami, na katero lahko naložite knjige, stranico pa izkoristite za stojalo za oblačila.

Prvo stanovanje – Manj je več

Če je vaš prvi dom majhen, ne pozabite uporabiti bele ali enobarvne barve pri dekoriranju sten ali pohištva in tako ustvarite vizualno prostornost. Obesite slike različnih velikosti in prostorov ne nasičite z mnogimi predmeti, ker bodo videti neizraziti.

Poslužujte se sezonskih trendov

Drznite si kombinirati stile in barve, ki so v tej sezoni najbolj popularni. S temi dodatki boste v svojem stanovanju poudarili stil, ki vam je najbolj všeč in ki najbolj poudarja vašo osebnost.

Kupite le najnujneje

Sestavite seznam stvari, ki jih potrebujete in jih kupujte po vrstnem redu, ki ste si ga zadali. Res potrebujete mešalnik, če kuhinje praktično ne uporabljate? Presoditi morate, kaj res potrebujete in kaj lahko še malo počaka. Za ta denar, ki ga porabite za nakup stvari, ki bodo “praholovci”, si rajši privoščite kaj drugega.

 

Povzeto po: Revistaaxxis

 

N.P.