Kako uporabiti Feng Shui za poravnanje prostorov?

Kaj točno je Feng Shui? Gre za starodavno kitajsko prakso, katere namen je organizirati prostor tako, da doseže harmonijo. Uporablja nekaj smernic, s katerimi lahko uredite svoje pohištvo in ostale gospodinjske objekte, tako da bodo ustvarili veselo in udobno energijo. Kako pa dejansko deluje?


Osnovni Feng Shui elementi

Če želite ustvariti zares uravnotežen prostor, morate v svoj dom vnesti pet elementov Feng Shuia: les, ogenj, vodo, kovino in zemljo. Vsak element je definiran z drugačno barvo in uporaba barv je najbolj preprost način, da v svoje prostore prinesete ravnotežje. S pomočjo Bagua zemljevida lahko postavite te elemente in njihove barve v najbolj primerne dele prostora. Kot primer: za južno stran neba je element ogenj, ki ga povezujemo z rdečo, vijolično, pink, močno rumeno in oranžno barvo.

Pospravite navlako

Pospravljanje svojega zasebnega ali delovnega območja zna biti precej čustvena izkušnja, ki se ji ljudje od daleč izogibajo. A Feng Shui metoda pospravljanja navlake, vam bo dala sistematičen proces, s katerim boste lažje začeli s pospravljanjem in poskrbeli, da bodo prostori takšni tudi ostali. Osredotočite se na posamezna območja, kot je naprimer vaša spalnica, nato pa nadaljujete še v ostalih sobah.

Prostori, na katere se morate fokusirati

Območja, na katera se morate fokusirati in poskrbeti, da ostanejo v ravnotežju in imajo dobro energijo, so tri. Najbolj pomembna sta sprednji vhod in veža, saj tukaj energija najprej vstopi v dom. Kuhinja je prostor, v katerem ustvarjate bogastvo in zdravje za vse prebivalce. Zadnje območje je spalnica, kjer rastete kot oseba in kjer se fizično in psihično spočijete.

Povzeto po: fabfitfun.com