Te stvari bi morali v stanovanju pospraviti vsak teden – Dnevna soba

Zelo hitro se zgodi, da smo tako zamoteni s službo in drugimi opravki, da enostavno pozabimo pospraviti stanovanje. To se zgodi en teden in naslednji, kar kmalu pripelje do tega, da so minili že trije tedni in naše stanovanje je res v razsulu. Kolikokrat se je že zgodilo, da smo uporabili izgovor “Pospravil bom jutri”? Najbrž neštetokrat. A ne glede na to, ali živimo v svojem ali najemniškem stanovanju, ga je potrebno redno pospravljati. Najbolj primerno je vsaj enkrat na teden. Zato smo danes za vas pripravili seznam stvari, ki jih morate vsak teden pospraviti v stanovanju.


V tem sklopu smo pripravili štiri članke, v vsakem bo predstavljen en prostor.

Dnevna soba

Tla

Tla je potrebno čistiti prav v vseh prostorih vsak teden. Enostavno je ogabno, ko se sprehajate bosi po svojem ali tujem stanovanju in pod nogami čutite umazanijo. Dnevna soba je prostor, v katerem se najbolj pogosto zadržujejo gosti, zato morate poskrbeti, da je prostor udoben in čist.

Lesene površine

Lesene površine so takoj polne prahu, zato je pomembno, da vsak teden vzamete krpo in dobro pobrišete te površine.

Okna

Enkrat tedensko obrišite prah ali uporabite čistilo za steklo. Takoj, ko skozi okno posije sonce, se namreč vidi, kje točno se nabira prah, še posebej, če imate velika okna.

Otresite in obrnite blazine

Otresanje in obračanje blazin poskrbi, da se ena stran ne obrabi prehitro, kavč pa bo dlje časa ostal nov. Še posebej, če veliko časa preživite na kavču, si želite, da ta ostane dlje časa svež in udoben.

Povzeto po: theeverygirl.com