Te stvari bi morali v stanovanju pospraviti vsak teden – Kopalnica

Zelo hitro se zgodi, da smo tako zamoteni s službo in drugimi opravki, da enostavno pozabimo pospraviti stanovanje. To se zgodi en teden in naslednji, kar kmalu pripelje do tega, da so minili že trije tedni in naše stanovanje je res v razsulu. Kolikokrat se je že zgodilo, da smo uporabili izgovor “Pospravil bom jutri”? Najbrž neštetokrat. A ne glede na to, ali živimo v svojem ali najemniškem stanovanju, ga je potrebno redno pospravljati. Najbolj primerno je vsaj enkrat na teden. Zato smo danes za vas pripravili seznam stvari, ki jih morate vsak teden pospraviti v stanovanju.


V tem sklopu smo pripravili štiri članke, v vsakem bo predstavljen en prostor.

Kopalnica

Brisače in preproge na tleh

Če brisač in preprog na tleh ne operete vsakih nekaj pranj, jih morate oprati vsaj enkrat na teden. Mogoče se vam brisače in preproge ne zdijo nič posebnega, a so v resnici izredno umazane. Četudi brisačo uporabite, ko se že stuširate, se na njej še vedno nabira umazanija.

Tla

Kopalnice so izredno umazani prostori. Nihče ne ve, kakšne bakterije in bacili se skrivajo tam. Zato je zelo pomembno, da tla v kopalnici pomijete vsaj enkrat na teden. Najprej morate pomesti ves prah in umazanijo. Nato kupite ali naredite čistilo za tla in zmočite tla ter jih dizenficirajte. Nato pa uporabite krpo in jih dobro pomijte.

Ogledalo

Umazano ogledalo je vsekakor dokaz umazane kopalnice. Nihče se ne more izogniti temu, da nekaj vode ali paste pristane na ogledalu, medtem ko si umivamo zobe. Uporabite čistilo za steklo ali okna in ogledalo vsak teden dobro obrišite.

Umivalnik in tuš

Tega ni potrebno natančno očistiti vsak teden, je pa vseeno pametno, da vsaj na hitro obrišete. Očistite vsaj tisto, kar najdemo v umivalniku ali tušu.

Stranišče

Je tukaj sploh potrebno pojasnilo? Uporabite belilo in vsak teden dobro očistite zunanjost in notranjost stranišča, saj ga uporabljate prav vsak dan.

Povzeto po: theeverygirl.com