Te stvari bi morali v stanovanju pospraviti vsak teden – Spalnica

Zelo hitro se zgodi, da smo tako zamoteni s službo in drugimi opravki, da enostavno pozabimo pospraviti stanovanje. To se zgodi en teden in naslednji, kar kmalu pripelje do tega, da so minili že trije tedni in naše stanovanje je res v razsulu. Kolikokrat se je že zgodilo, da smo uporabili izgovor “Pospravil bom jutri”? Najbrž neštetokrat. A ne glede na to, ali živimo v svojem ali najemniškem stanovanju, ga je potrebno redno pospravljati. Najbolj primerno je vsaj enkrat na teden. Zato smo danes za vas pripravili seznam stvari, ki jih morate vsak teden pospraviti v stanovanju.


V tem sklopu smo pripravili štiri članke, v vsakem bo predstavljen en prostora.

Spalnica

Posteljnina

Posteljnino bi morali prati precej bolj pogosto, kot se vam zdi. Četudi se vam ne zdi, se vsako noč preznojite, ta znoj pa vpijajo vaše rjuhe. Če se tuširate zjutraj, je to še bolj pomembno, saj po celem dnevu v posteljo nesete tudi vso umazanijo, ki ste jo nabrali čez dan. Nihče ne želi spati v znoju, umazaniji in vseh ostalih stvareh, ki so v postelji.

 Tla

Če imate na tleh v spalnici les, se na njem hitro začne nabirati prah in ostale smeti, ki zelo hitro postanejo izredno dobro vidne. Poskrbite, da redno pometate in sesate, saj s tem preprečite, da bi bilo prahu vedno več. Če imate preprogo, se na njej nabira prav vse. Zato ne pozabite na sesanje in čiščenje preproge. Ne pozabite tudi pod posteljo in skrite kotičke.

Ostale površine

Prah se nabira izredno hitro. En dan ga pobrišemo, čez dva dni je že viden. Predvsem lesene police so takoj prašne. Uporabite krpo iz mikrofibre in obrišite vse lesene površine, kot so predalniki, mize, luči in nočne omarice.

Povzeto po: theeverygirl.com