6 STVARI, KI JIH NUJNO POTREBUJETE V JEDILNICI

Ne glede na prostor, ki ga imate na voljo za svojo jedilnico: obstajajo hiše z ogromnimi jedilnicami in druge z zelo majhnimi. Vendar ne glede na velikost, jedilnica je tisti posebni prostor v hiši, kjer se zbirajo tako družina kot prijatelji.


Zaradi tega v vašem domu ne sme biti nič prepuščeno naključju: vsak kos pohištva mora biti popolnoma zasnovan, da je uporaben, lep in prijeten tako na ogled, kot za bivanje. Sledite našim predlogom, da se bodo vaša družina, prijatelji ali gostje pri vas počutili kot doma, vi pa srečni in izpopolnjeni v svojem domu.

Izberite stil, ki vam je všeč

Izbira sloga za vašo jedilnico – kot za kateri koli drug prostor – je zapletena. Prilagoditi se moramo prostoru, da dobimo prijetno in udobno okolje. Očitno je, da v jedilnici ne smejo manjkati miza in stoli, pa tudi drugi dodatki, zaradi katerih je ta prostor prijeten in všečen.

Izberite svoj slog: rustikalni, elegantni, veseli, prefinjeni. Izberite neobdelano leseno mizo ali lakirano, čeprav boste morda raje izbrali steklo in aluminij. Na koncu izberite barvo, ki prevladuje v celotni jedilnici, in ki se uravnoteženo igra s preostalimi barvami.

Ko se odločite za osrednji del jedilnice, lahko začnete izbirati dodatke: svetilke, pohištvo, ogledala, slike, zavese in preproge.

Dodatki, s katerimi boste poudarili svoj slog

Nekateri načini oblikovanja jedilnice so res preprosti: dodajanje cvetov ali naravnih rastlin bo takoj jedilnici dodalo spektakularno noto.

Druga dobra možnost so slike: velika umetniška dela vedno ustvarijo čudovit vizualni vpliv. Ni nujno, da gre za sliko, lahko je tudi velikanski vinilni list fotografije, ki vam je všeč.

Tudi preproga je bistvenega pomena, če želite jedilnici dodati nekaj več.

Nekaj, kar ne more manjkati, je osvetlitev: tudi v najbolj rustikalnem slogu je potrebna centralna svetilka, ki prostor popolnoma preoblikuje. Za najbolj intimne trenutke so na voljo tudi svečniki.

Pohištvo v jedilnici ne sme manjkati. V njej lahko pustite stvari, ki jih pogosteje uporabljate, ali le nekaj okrasnih predmetov. Od klasike lesa do nekaj bolj izvirnega iz kovine in stekla, na voljo imate veliko možnosti.

Na koncu so tu še majhni preprosto okrasni elementi, ki jih lahko postavite na jedilno mizo, ko je ne uporabljate. Od posod do majhnih skulptur – vse to bo prineslo presenetljiv in poseben pridih, če boste znali dobro kombinirati z barvami in materiali.

Povzeto po: http://layout.la/6-esenciales-para-tu-comedor/?fbclid=IwAR0les6xxmSeGdMjXmwh6t9uXSyop_0RhUh5e2CEdreDQbOAgXIVv-yVTlU

N.P.