Te stvari bi morali v stanovanju pospraviti vsak teden – Kuhinja

Zelo hitro se zgodi, da smo tako zamoteni s službo in drugimi opravki, da enostavno pozabimo pospraviti stanovanje. To se zgodi en teden in naslednji, kar kmalu pripelje do tega, da so minili že trije tedni in naše stanovanje je res v razsulu. Kolikokrat se je že zgodilo, da smo uporabili izgovor “Pospravil bom jutri”? Najbrž neštetokrat. A ne glede na to, ali živimo v svojem ali najemniškem stanovanju, ga je potrebno redno pospravljati. Najbolj primerno je vsaj enkrat na teden. Zato smo danes za vas pripravili seznam stvari, ki jih morate vsak teden pospraviti v stanovanju.


V tem sklopu smo pripravili štiri članke, v vsakem bo predstavljen en prostor.

Kuhinja

Tla

Tako kot drugje po stanovanju, morajo biti tudi v kuhinji tla vsak teden posesana in pomita, saj se tako hrana kot tekočine vsakodnevno znajdejo na tleh. Res si ne želite privabiti žuželk, mravelj in podobnega.

Police, omarice in gospodinjski pripomočki

Police in pulte bi morali obrisati vsak dan, ko pospravljate po kosilu. A nič ni narobe, če jih enkrat tedensko temeljito očistite. Zelo pomembno je, da so te površine vedno čiste, saj so prva stvar, ki jo ljudje opazijo, ko vstopijo v kuhinjo. Obenem pa si tudi nihče ne želi kuhati ali jesti v umazani kuhinji.

Mikrovalovna pečica

Notranjost mikrovalovne pečice mora biti obrisana vsak teden, če se krožnik lahko vzame ven, pa ga je tudi redno treba pomivati.

Hladilnik

Enkrat na teden je potrebno dobro pregledati hladilnik in stran pometati vso hrano, ki ni več užitna. Ne le, da je pokvarjena hrana v hladilniku precej ogabna, hitro se lahko začnejo širiti neprijetni vonji.

Pomivalno korito

Študije so pokazale, da so pomivalna korita ena najbolj umazanih stvari v kuhinji. Enkrat tedensko jih je potrebno dobro očistiti, s čimer preprečite, da bi se začele nabirati bakterije. Najprej očistite stranice s čistilom za posodo in vročo vodo. Nato uporabite belilo, bel kis ali nekaj podobnega. Ko končate, dobro splaknite.

Povzeto po: theeverygirl.com