KAKO ODSTRANITI VODNI KAMEN?

Vodni kamen je moteč obiskovalec, ki se pojavlja v vsaki kopalnici in proti kateremu se borijo v vseh gospodinjstvih. Njegova sled je vidna na pipah, prhah in ploščicah v obliki belih madežev. Ne glede na njegov pogost pojav obstaja veliko načinov kako se spopasti z vodnim kamnom.


Ko se vodni kamen pojavi v naši kopalnici ali kuhinji, to ne pomeni samo neprijetnega videza, temveč tudi ogroženost kopalniške in druge opreme. Vse gospodinje se želijo čim hitreje in učinkoviteje rešiti te nadloge s posluževanjem različnih metod in uporabo sredstev, ki obljubljajo učinkovitost.

Vodni kamen na pipah

Za odstranjevanje vodnega kamna na pipi se priporoča, da gazo namočite v alkohol ali beli kis, ho pustite učinkovati nekaj minut in potem odstraniti. Pipo lahko tudi potresete z moko in jo nato podrgnete s krpo.

Očistite nastavek za pipo

V primeru, da se vodni kamen nabere tudi v nastavku za pipo, ga je potrebno odstraniti iz pipe in ga za nekaj ur namočiti v kis. Tako se boste uspešno rešili vodnega kamna in preprečili, da bi onemogočal normalen dotok vode.

Madeži na ploščicah

Če želite očistiti madeže vodnega kamna na ploščicah, je dovolj, da jih obrišete z limoninim sokom ali kisom, saj sta obe živili dovolj agresivni, da odstranita nezaželene madeže. Nalijte ju v razpršilo, pošpricajte po površini in pustite učinkovati vsaj 30 minut.

Sredstva za odstranjevanje vodnega kamna

V primeru, da se ne želite poslužiti nobene izmed domačih mešanic za odstranjevanje vodnega kamna, lahko v vsaki trgovini kupite sredstvo za odstranjevanje. Na hrbtni strani preberite navodila za uporabo posameznega detergenta.

Povzeto po: https://decoracion.trendencias.com/bano/manos-a-obra-trucos-caseros-para-eliminar-cal-bano

N.P.