3 razlogi zakaj moramo vse stvari doma označiti

Če želimo imeti svoje domovanje kar se da organizirano in pospravljeno, je pametno, da vsaj nekatere stvari v hiši označimo, saj jih bomo tako hitreje in enostavneje našli. Spodaj predstavljamo še dodatne razloge, zakaj je potrebno vse stvari v hiši označiti.


Ostalim v hiši pove, kam je potrebno pospraviti stvari (in kje jih najdejo)

Imate stvari na svojem mestu in želite, da bi ostale tam? A se večkrat zgodi, da drugi družinski člani to ves čas prestavljajo in premikajo? Pri tem vam lahko pomaga samo označevanje. Če boste označili predmete in police, bodo naslednjič takoj vedeli, kam morajo dati določeno stvar.

Označevanje zmanjša vizualni hrup

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste si stvari posladkali, ko bi si jo morali posoliti ali obratno? Zato je označevanje pomembno! Četudi imate stvari urejene in organizirane, vam to ne pomaga prav preveč, če te posode niso označane, saj še vedno ne boste vedeli, kaj je v posodi oz. kam je potrebno posodo pospraviti.

Označevanje poskrbi, da ima vsak predmet, vsaka začimba in vsaka stvar svoj dom

Če boste stvari označili in označili tudi vsa mesta, kjer so te stvari, boste s tem sebi in drugim pomagali, da se držite sistema, ki ste ga ustvarili. S tem boste zmanjšali vizualni hrup, saj se bo zmanjšalo iskanje stvari, zamenjavanje stvari, zmanjšala pa se bosta tudi čas in energija, ki ju boste porabili, da najdete stvar oziroma jo položite nazaj.

Povzeto po: apartmenttherapy.com