4 barve, s katerimi ne smemo pobarvati svoje spalnice

Ko se odločimo za dekoriranje spalnice, zraven spada precej več odločitev, kot samo, kakšne barve posteljnino bomo kupili.


Spalnica je edina soba v domovanju, ki je popolnoma namenjena samo nam in v njo ne vabimo drugih ljudi. Seveda se lahko odločimo za povsem minimalistično ureditev, vseeno pa moramo tudi poskrbeti, da v njej uporabimo prave barve.

A danes predstavljamo, katere so tiste barve, ki jih v spalnici ne smemo uporabljati.

Rdeča

V spalnici se izogibajmo rdeče barve. Čeprav bo sobo naredila bolj staromodno in nam je ta slog mogoče všeč, se moramo zavedati, da je spalnica namenjena spanju. Rdeča je energična barva, ki povzroča lahko tudi neprijetne občutke, ki nam ne bodo pomagali, da lažje zaspimo.

Svetlo zelena

Barve, ki se jim moramo izogibati pri barvanju spalnice: vse neon in drzne barve. Spalnica je prostor, v katerem se moramo sprostiti in spočiti. Ste že kdaj videli svetlo in neonsko rumeno spalnico? To je soba, v kateri zagotovo ne želimo spati, najverjetneje tudi ne bi morali spati.

Oranžna

Kar nekaj znanstvenih raziskav je pokazalo, da barva vpliva na možgane. Če izbiramo barvo za spalnico in želimo spati, potem je najbolje, da izberemo med nežnimi zelenimi in modrimi toni. Barve, ki se jih moramo izogibati so rumena, rdeča in oranžna.

Bleščeče in divje barve

Barva igra veliko vlogo pri ustvarjanju celotnega ambienta. Zato so v spalnici primerne predvsem zadržane in svetle barve, ki predstavljajo sprostitev in udobje ter dobro okolje za spanje. Divje in bleščeče barve pa vzbudijo občutek pripravljenosti, kar pomeni, da ne bomo spali.

Barve, ki nam niso všeč

Nekih točnih pravil za izbiro barve v spalnici ni. Ljudje smo si različni in barva, ki nekomu povzroči glavbol, je nekomu lahko super všeč. Zato se sami odločite, katera barva je tista, ki vam najbolj ustreza.

Povzeto po: apartmenttherapy.com