4 stvari, ki jih ne smemo početi, ko uporabljamo prašek za perilo

Prašek za perilo uporabljamo pogosto, zato se mogoče niti ne zavedamo napak, ki jih delamo z njim. Zato danes predstavljamo nekaj stvari, ki jih z njim ne smemo početi.


Ne pozabimo pogledati količine praška, ki ga dodamo k oblačilom

Količina praška, ki ga dodamo k oblačilom je tista, ki odloči, kako dobro se bodo očistila oblačila. Zato moramo vedno preveriti, kakšno količino uporabimo, saj lahko premalo ali preveč praška poskrbi, da bodo oblačila slabo oprana. Ne pozabimo preveriti tudi, koliko so oblačila umazana, kako velik je kup in kako trdo vodo imamo.

Ne izberimo vedno cenovnih ugodnih znamk praška

Četudi gre za res ugodno ceno praška, nekateri nizkocenovni praški oblačil ne bodo oprali tako dobro kot premium praški. Cenejši ponavadi nimajo sestavin, ki so pomembne za odstranitev bolj trdovratnih madežev. Vse to pa bo peljalo do tega, da bomo morali oblačila še enkrat oprati.

Ne spreglejmo odstranjevalca milnice

Ste kdaj preverili, ali vaš prašek vsebuje tudi odstranjevanje milnice? Takšen prašek nam bo omogočil, da se izgonemo drugemu izplakovanju, s čimer bomo pridobili na času in porabili precej manj vode.

Ne pričakujmo, da bo prašek vse naredil sam: vedno madeže pripravimo na pranje

Vedeti moramo, kako pripraviti na pranje določene tipe madežev:

Encimatični madeži: tekočino zlijmo direktno na madež, nežno podrgnemo blago, da se prašek vpije v blago.

Mastni ali oljnati madeži: splaknimo s toplo vodo in zlijmo gor tekočino ali kar milo za roke, da se olja in maščobe odlepijo. Pred pranjem na madež direktno zlijmo kakovosten prašek in nežno podrgnimo po blagu.

Potni madeži: Pred pranjem madeže namočimo v hladni vodi.

unkoščke umazanije najprej s ščetko odstranimo iz površine, nato pa splaknimo s toplo vodo.

Povzeto po: apartmenttherapy.com