Katerih 5 barv se ujema s sivo barvo?

Že zadnjih nekaj let je siva barva izredno popularna v svetu notranjega oblikovanja. Ta odtenek, ki je včasih veljal za ne pretirano lepega in je bil zagotovo med manj priljubljenimi, je zadnje čase izredno priljubljen.


Nekateri odtenki so sicer že preveč močni, nekateri pa premalo, če najdemo pravo sredino, pa s sivo barvo lahko naredimo čudovite barvne odtenke, ki so primerni za vse prostore v hiši.

Katere barve pa se ujemajo s sivo barvo?

Turkizna barva

Turkizna barva izpade izredno sofisticirano v kombinaciji tako s svetlimi kot temnimi odtenki sive. Ta kombinacija ustvari prijetno vzdušje, obenem pa tudi mehkobo, ki ji lahko dodamo usnjeno ali leseno pohištvo.

Črna

Ko želimo doseči bolj zemljske vibracije, je najbolje, da sivo kombiniramo s črno barvo. S tem dobimo globino in kontrast, obenem pa deluje kot most med sivo in drugimi barvami, kot je naprimer modra.

Zelena barva, ki spominja na mah

Ko zeleno barvo, ki spominja na mah kombiniramo z ogljato sivo, dobimo bolj možat pridih. Če prostoru dodamo še marelično pa dobimo bolj ženski pridih. Izbrati pravi odtenek zelene je izredno pomembno, saj bo drugačen odtenek spremenil svetlobo v sobi.

Mehka modra

Zabavna in sveža, ta barvna kombinacija je perfektna za sobo, ki ima veliko naravne svetlobe. Siva, ki jo kombiniramo k takšni modri, naj bo bolj hladna a ne prehladna. Dodamo lahko še črne, zelene in lesene dodatke.

Barva ovsa

Za bolj nežen občutek, zmešajmo toplo sivo in barvo ovsa, ki je odtenek ali dva svetlejša. Ključ do te kombinacije je, da izberemo tone, ki si niso nasprotni, ampak dobro delujejo skupaj. Odločimo se za barvo ovsa, ki nima rumenih ali rjavih podtonov.

Povzeto po: mydomaine.com