Zanimivi načini, s katerimi se bomo znebili sadnih mušic

Ne glede na to, kako čisto imamo doma, sadnim mušicam, ki so najbolj prisotne predvsem v toplejših mesecih, se težko izgonemo. Dokler vidimo le eno ali dve še ni težava, kaj hitro jih lahko nastane več. Zato danes predstavljamo nekaj nasvetov, s katerimi se lahko znebimo teh nadlog. 


Jabolčni kis in plastična folija

Jabolčni kis nalijemo v kozarec, ali uporabimo skoraj prazno flašo, v kateri je le še za vzorec kisa. Čez kozarec ali odprtino damo plastično folijo, ki jo pritrdimo z elastiko. V prevleko naredimo nekaj manjših lukenj, skozi katere bodo mušice lahko zletele, saj se ne morejo upreti vonju kisa, obenem pa ne bodo mogle pobegniti, ko bodo enkrat ujete.

Papirnat stožec, kis in staro sadje

V kozarec nalijemo malo kisa in notri damo staro, gnilo sadje. Papir zvijemo v stožec, ga zapičimo v kozarec, tako da je širši del na vrhu. Vonj po gnilem sadju bo privabil mušice, da se bodo naselile nad kozarec, stožec iz papirja pa bo onemogočil, da pridejo nazaj na površje.

Kis in čistilo za posodo

Če so mušice neobčutljive na zgornje predloge, potem v stekleno posodo nalijmo kis in zraven kapnimo tri kapljice čistila za pomivanje posode. Milo bo poskrbelo, da se napetost na vrhu mešanice preseka, zato se bodo mušice potopile in utopile.

Staro vino ali pivo

Poleg vonja kisa imajo mušice rade tudi vonj vina. Skoraj prazno flašo vina pustimo kar odprto, ozek vrat steklenice pa bo poskrbel, da se bodo mušice ujele. Namesto vina lahko uporabimo tudi pivo. Tudi tukaj lahko dodamo še nekaj čistila za posodo in uspeh je zagotovljen.

Povzeto po: goodhousekeeping.com