5 trgovin s pohištvom in dekorativo

Ikea je zagotovo ena najbolj priljubljenih trgovin za prodajo pohištva in dekorativnih dodatkov. A ker je žal (zaenkrat) še ni pri nas, tokrat predstavljamo slovenske trgovine, v katerih lahko kupite precej podobne kose pohištva ali kose za notranje oblikovanje.


JYSK

Mednarododna maloprodajna veriga, ki prodaja vse za dom. Najdemo jo v kar 52 državah po vsem svetu. V Jysku lahko najdemo tako pohištvo, jogije, dodatke za dom, vse pa po izredno ugodnih cenah. Podjetje je bilo ustanovljeno na Danskem leta 1979.

Momax

Predstavlja nov koncpet opremljanja, ki temelji po konceptu: moderno po ugodni ceni. Zaenkrat je to v Sloveniji trgovina, ki je najbolj podona Ikei. V njej so predstavljeni tudi vzorčni primeri majhnih stanovanj po ugodnih cenah in privlačne stanovanjske rešitve. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2002 v Avstriji.

Dipo

Dipo je del poslovne skupine Rutar group. Poleg kosov pohištva in dekorativnih dodatkov, nam omogočajo tudi brezplačen računališki izris, meritve, montažo in dostavo na domu.  Ustanovljeno je bilo leta 1961 v Avstriji.

Harvey Norman

Harvey Norman ima več kot 300 poslovalnic po vsem svetu, trenutno pa je med vodilnimi ponudniki kakovostnega pohištva in opreme za dom. Ponujajo vse tisto, kar potrebujemo za sodobno in kvalitetno opremljen dom. Ustanovljeno je bilo leta 1961 v Avstraliji.

Lesnina

Je edino pravo slovensko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1949. Gre za trgovino z lesom, lesenimi izdelki in gradbenim materialom. Lesnina se najbolj posveča lesenemu pohištvu in po svetu najdemo kar 351 poslovalnic. Podjetje letos praznuje 70. obletnico.