6 pametnih načinov, s katerimi profeisonalci osvežijo svoj dom za pomlad

Potegnimo iz omare našo naljubšo pomladno obleko in si odprimo steklenico najljubšega vina, saj je pomlad tudi uradno tukaj! Seveda tudi ostali letni časi niso slabi, a vseeno je nekaj magičnega, ko se temperature začnejo počasi dvigati, sonce pa poskrbi, da smo lahko dlje časa zunaj. 


Čas je tudi, da našemu domovanju dodamo pridih pomladi, ga pospravimo in osvežimo za toplejše dni. Zato danes predstavljamo nekaj nasvetov, s katerimi ga bomo pripravili na pomlad.

Osvežimo zrak

Pospravimo vlažilce zraka, jih očistimo in pripravimo za naslednje leto. To je najbolje narediti po deževnem aprilu. Potem se lotimo presajanja rož, saj pomagajo očistiti in osvežiti zrak po naravni poti.

Staro pohištvo zamenjajmo za novo

Menjava letnega časa nas vedno motivira, da pospravimo naše domovanje. Najbolje je, da staro pohištvo in dodatke prodamo in si omislimo nove. Lahko so to večji kosi pohištva ali pa smo že končali s pospravljanjem in našli nekaj kosov, ki jih res ne potrebujemo več.

Moč rastlin in rož

V domovanje večkrat prinesimo sveže rože, dvignimo rulete in uživajmo v soncu.

Čiščenje preproge

Pametno je, da pred pomladjo dobro očisitmo preproge, saj so čez zimo zagotovo postale precej umazane. Ne moremo si niti predstavljati, koliko umazanije se nabere na preprogi, kar povzroči tudi bledenje barve.

Dodajmo barve

Čas je, da ponovno obudimo balkon ali teraso, sivim in dolgočasnim tonom pa dodamo barve, s čimer domu dodamo toplino in veselje. Že majhne spremembe lahko spremenijo naš prostor in tudi perspektivo, ki bo trajala čez celotno poletje.

Povzeto po: apartmenttherapy.com