6 trendov, ki bodo definirali ostanek leta 2019

Nekaj mesecev leta 2019 je že mimo, še vedno pa nas čaka dobra polovica leta, ki bo prinesla nove trende. Tako danes predstavljamo trende v notranjem oblikovanju, ki bodo definirali ostanek leta 2019.


Art Deco

Art Deco bo nazaj prišel z velikim bumom. Luksuzni detajli, kot so žamet, geometrijski vzorci, bogate barve, metal odtenki, po katerih je znan ta slog, se pojavljajo prav povsod. Po tem, ko je kar nekaj časa kraljeval bolj moderen slog, bo to prav prijetna sprememba.

Pametna uporaba tapet

Tapete lahko najdemo v nešteto različnih vzorcih in barvah, ampak zakaj bi z njimi oblepili le stene? Nalepimo jih na stopnice, pohištvo ali celo na steno v kuhinji.

Abstraktne oblike

Abstraktne, nenaravne oblike v različnih barvah in velikostih bodo izjemno popularne še posebej, ko govorimo o umetnosti. Geografski stili in vzorci so odlična izbira za vse ljubitelje maksimalizma.

Živalsko kraljestvo

Lansko leto je bilo leto mističnih bitij, kot so samorogi, leto 2019 pa bo prikazovalo bolj realne stvari. Gre za precejšnjo spremembo, saj oblikovalci ne prodajajo več toliko umetnin povezanih z morskimi deklicami, samorogi in drugimi fantazijskimi čudesi. Zadnje čase ljudje bolj iščejo prave živali, v modi pa bodo spet flamingoti in klasični živalski vzorci.

Puščavska inspiracija

Nekaj magičnega je v dekorju, ki spominja na puščavo. Če nam je všeč kombinacija zažganih pomaranč in terakota barva v kombinaciji s turkizno, nam bo ta slog zelo všeč.

Kristali

Od držal za sveče do kuhinjskih pripomočkov – kristali so ponovno v modi!

Povzeto po: apartmenttherapy.com