Božično drevesce: Najbolj popularni trendi leta 2020

Veseli december je tu, dobri možje že vneto nakupujejo še zadnja darila za pridne otroke, mi pa smo se zopet znašli doma. Še sreča, da je tu praznični čas, saj lahko svoj dolgčas utapljamo v božičnem okraševanju. Nedvomno je najpomembnejša dekoracija božično drevesce. Ali že veste, kako ga okrasiti letos?

Božično drevesce je nepogrešljiv del prazničnih dni. Če ste tudi vi eni izmed tistih, ki vztrajamo pri popolnih okraskih in ravno prav svetlečih se lučkah, si le brž preberite, kateri so najbolj popularni trendi letošnjega leta.


Mornarsko modra

Božič bo letos v najbolj trendovskih domovih obarvan z mornarsko modro barvo. Ta pa ni popularna zgolj na smrečici, pač pa tudi kot dekoracija za ostalo notranjo opremo. Odtenki mornarsko modre se odlično prilegajo k mnogim barvam, od povsem klasične bele, do srebrne, zlate in celo rdeče. Letošnje božično drevesce bo torej obarvano z nekoliko bolj nevtralnimi in hladnimi barvami.

Mornarsko modra se še posebno prisrčno k dreveščku poda v kombinaciji z belo in srebrno.
Za nekoliko bolj elegantna drevesca…

Nekoliko bolj nevtralna in elegantna izbira je dekoracija z bronastimi in rose-gold okraski. Ta elegantna barva je združljiva s praktično vsemi barvami. Najsi bo to rdeča, bela, rumena in celo črna barva. Če boste torej na svojo smrečico letos dodali še kanček rose-gold ali bronaste barve, nikakor ne boste zgrešili.

Če želite imeti nekoliko bolj elegantno božično jelko, se držite rose-gold in bronastih odtenkov.
Hrestač

Baletna klasika, ki v božičnem času obnori ves svet, se bo letos preselila kar k vam domov v obliki najbolj prikupne božične dekoracije. Hrestača lahko kot leseno ali papirnato lutko postavite na vhod, v adventni venček ali ga celo narišete na voščilnice. Še posebno prisrčno pa bo izgledal kot okrasek na božičnem dreveščku.

Hrestač je nedvomno nepogrešljiv del božiča.
Vintage dekoracija

Prepričana sem, če malce pobrskate po svojem podstrešju ali podstrešju vaših staršev, boste zagotovo našli stare okraske, ki se danes v trgovinicah prodajajo za kar lepe vsote denarja. Ja, vintage okraski so zopet v modi. Kdo bi si mislil, kajne? Med njih sodijo porcelanaste smrečice, retro avtomobilčki s smrečicami na strehi in podobni pisani okraski. Kaj je sploh še lepšega kot pa da na plano privlečemo predmete, ki nam pričarajo nostalgijo. Aja, saj res. Pa še brezplačni so!

Se še spomnite starih okraskov?

 

Povzeto po: decoratorswarehouse.com in beautyfullblog.si