Če želite, da bo prenova kopalnice čim cenejša, se izogibajte tem elementom

V zadnjem času so cene gradbenih materialov pa tudi storitev dobesedno poletele v nebo. Če ste se tudi vi kljub temu odločili za prenovo kopalnice, si najbrž želite ugodne cene. Čemu se lahko pri prenovi kopalnice izognete, da bo cena čim nižja, kopalnica pa bo še vedno povsem funkcionalna?


Talno ogrevanje

Seveda je občutek, ko zjutraj iz pod prhe stopimo na topla tla, izredno dober. A talno gretje je pravi luksuz, ki bo vsake toliko potrebovalo popravilo ali celo novo vodno napeljavo. Raje uporabimo topel in udoben predpražnik ali brisačo, na katero stopimo.

Prha z ogromnim curkom

Vsi smo že videli prho, ki ima ogromen curek in če se postavimo pod njega, bomo v trenutku zmočeni. A to je čista potrata vode, saj mora bojler proizvesti dovolj tople vode, da nam bo zdržala celoten čas tuširanja. Pozanimati se moramo tudi, kakšen je pritisk vode, zato je pametno, da se temu izognemo.

Masažna kad

Vsi si radi predstavljamo, da bomo po dolgem dnevu v službi prišli domov, si napolnili kad in si pripravili pravo penečo kopel. A masažna kad porabi velike količine vode, v njej pa se začnejo lahko pojavljati temni, plesnivi madeži, ki jih je izredno težko očistiti. Kmalu se začnemo spraševati, ali se res želimo namakati v tej umazaniji in se raje odločimo za tuš kabino, ki zavzame manj prostora in jo je precej lažje očistiti. Študije tudi kažejo, da masažne banje zbirajo velike količine bakterij.