6 trikov, kako pregnati neprijeten vonj iz omare za čevlje

Več čevljev na enem mestu ponavadi pomeni vse prej kot prijeten vonj. Pa vendar jih je treba nekje shranjevati. Da ne bo vsakokratno odpiranje omare za čevlje pravo trpinčenje za vas in vaše najbližje, se poslužite spodnjih trikov. Tako vam bo uspelo pregnati neprijeten vonj, ki ga nošeni čevlji oddajajo v majhnem zaprtem prostoru.


Kis in voda

Neprijetne vonjave so ponavadi posledica razrasta bakterij in topli čevlji v zaprti omari za čevlje so kot nalašč prostor za to. Da se znebite neprijetnega vonja, lahko poskusite trik s kisom in vodo. Bel kis ima antibakterijske lastnosti, ki so zelo učinkovite. Nekatere raziskave so pokazale celo, da je razkuževanje zobne ščetke z belim kisom povsem učinkovito. Vse, kar morate narediti, je, da izpraznite omaro za čevlje in jo poškropite z mešanico vode ter belega kisa. Umijte tudi čevlje, tako od zunaj kot tudi od znotraj.

Soda bikarbona

Tudi soda bikarbona je zelo učinkovita, če se želite znebiti neprijetnega vonja. Izpraznite omaro za čevlje in jo umijte s sodo bikarbono. Učinkovino lahko pustite delovati tudi do 30 minut, nato pa omaro temeljito očistite. Previdni bodite, da soda bikrbona ne pride v stik z vašimi čevlji.

Zračenje

Ob rednem čiščenju omare za čevlje poskrbite tudi za redno zračenje. Ko se sezujete, ne psopravite čevljev takoj v omaro, sploh v poletnih mesecih, ko se vsi bolj znojimo. Počakajte, da se prezračijo in jih nato pospravite. Poskusite pa lahko tudi osveževanje zraka v omari z baziliko ali sivko.