Česa se ustrašijo gostje, ko pridejo na obisk?

V kratkem pričakujete goste? Potem naj vam razkrijemo neprijetno resnico: Vaš dom ni popoln. A v resnici noben dom ni popoln. Včasih je umazano, včasih pozabimo odnesti smeti, pobrisati prah ali odnesti umazano plenico. Kar ni nič čudnega pri trenutnem tempu življenja, ko je vse ostalo precej bolj pomembno, kot pospravljeno stanovanje. Nekaj malenkosti ne bo prestrašilo gostov, vseeno pa vam spodaj predstavljamo, česa se najhitreje ustrašijo in česa se je v prihodnosti pametno izogibati.


Domače živali so povsod

Zagotovo ne vemo, kaj vse počnejo naše domače živali, ko nas ni doma, a če opazimo, da počneje čudne stvari, jih moramo pri tem ustaviti. Ena izmed takšnih je tudi skakanje na kuhinjske pulte. Mogoče se to vam ne zdi nič posebnega, gostom pa se bo to zdelo nekoliko čudno.

V koritu je ogromno nepomite posode

Večina med nami se trudi, da vedno pomije za sabo, ko poje kosilo. A včasih za to preprosto nimamo časa in posoda se magično začne nabirati v koritu. In kar je še slabše, na tej posodi so najverjetneje še vedno ostanki hrane. To je sicer nekaj precej normalnega dokler živimo v študentskem domu, kasneje pa niti ne.

Naokoli ležijo umazane plenice

Novi starši zelo dobro vedo, da je izredno težko skrbeti za novorojenčka in imeti obenem pospravljeno hišo. Preden dobite goste, na hitro preglejte hišo in poiščite kakšne nezaželene umazane plenice. Če slučajno najdete kakšno, jo takoj vrzite v smeti.

Pošta je nametana in se kopiči

Ni potrebno narediti posebnega reda ali celo zložiti pošte v obarvane mape, vseeno pa bi bilo pametno, da vse kar ne potrebujemo vržemo v smeti ali vsaj lepo pospravimo. Več kupov pošte, ki že nekaj tednov sameva na pultu, zagotovo ne izgleda privlačno.

Kopalnica ni pospravljena

Kopalnica je prostor, v katerem čistimo svoje telo, zato mora biti vsekakor pospravljena. Obenem pa predstavlja glavni indikator o lastniku domovanja in veliko pove o njegovem odnosu do pospravljanja.

Prah se nabira in zagotovo ni bil pobrisan že več tednov

Prah je zagotovo eden izmed indikatorjev, ki bo obiskovalcem takoj dal vedeti, da že nekaj časa nismo poprijeli za krpo. Foto albumi, police, pulti, radiatorji, na katerih se nabira prah, niso dober pokazatelj čistoče.

V dnevni sobi najdemo kup umazanih oblačil

Logično je, da želimo po dolgem dnevu v službi preobleči svoja oblačila. A ko ta oblačila slečemo, jih takoj vrzimo v koš za perilo in nikakor ne na tla. Še posebej se tega držimo, če vemo, da dobimo obiske.

Povsod je ogromno navlake

Nihče ne mara navlake – tudi gosti ne. Hiša, ki je polna navlake, večino ljudi moti. Ljudem dejansko povzroča tesnobo in lahko celo povzroči stres.

Na ogled so intimne fotografije

Kar se dogaja v spalnici, naj ostane v spalnici. Če se odločimo posneti seksi video, ali razviti seksi fotografije, jih zadržimo zase. To ni ravno material, ki ga obesimo po hiši in ga damo na ogled vsem, ki nas bodo kadarkoli obiskali.

Stanovanje smrdi

Preden nas obiščejo ljudje, mogoče kupimo kakšno svečo ali eterično olje. Vsa hrana namreč nima prijetnega vonja in nekatere vonjave ostanejo dlje časa, kot druge in nič ni hujšega, kot priti k nekomu na obisk in vohati neprimerne vonjave.

Povzeto po: goodhousekeeping.com