Čiščenje doma št. 2

Ste se že rešili navlake v vašem domu? Sedaj lahko s kozarcem, v katerem je tretjina napolnjena s soljo, tretjina z vodo in zadnja tretjina z alkoholnim kisom, preverite, ali je v prostoru še kaj negativne energije. Kozarec pustite v prostoru 24 ur in če se po 24ih urah v kozarcu pokažejo mehurčki ali madeži, je negativna energija še vedno prisotna. Tu se lahko za očiščenje doma poslužite še dognanj alternativnih ved.

Element zemlje in vode

Prva opcija je povezana z elementom zemlje. Sol lahko uporabljamo tako, da jo posujemo po tleh, po predpražniku ali po preprogah. Počakamo kakšno uro in jo potem posesamo. Potem je tu še opcija, da sol v posodicah postavimo po kotih doma, saj se tam nabira slaba energija. Opcija je tudi kombinacija elementov zemlje in vode. Torej premešamo vodo in sol. S tem lahko počistimo vse elemente in tla v stanovanju. Če želimo dodati še element zraka pa lahko v mešanico nakapljamo še nekaj kapljic eteričnega olja rožmarina. Znebili se bomo negativne energije in prostor dobro dezinficirali.


Element zraka

Element zraka je v prostoru izredno pomemben. Že dobro prezračevanje prostora opravi ogromno dela. Poleg tega lahko v stanovanju uporabimo različne dišave, ki bodo spodbudile prečiščevanje. Prva takšna in uporabljena v večjih razsežnostih je dišeča palčka. Slednje glede na kombinacije vonjev spodbujajo različne stvari, ki so v večini navedene tudi na embalažah palčk. Potem sta tu še kadulja in timijan. Oboje manifestira energijo in harmonizira prostor ter psiho. Timijan je že iz zgodovine znan kot zelišče za razkuževanje in zaščito pred zlimi duhovi. Deluje podobno kot rožmarin in očisti prostor energije, ki jo je za sabo pustila agresivna ali bolna oseba. Potem je tu še dim belega žajblja. Šopek žajblja tesno povežemo v snop in ga prižgemo. Z dimom očistimo prostor tako, da snop vrtimo v nasprotni smeri urinega kazalca. Po končanem čiščenju lahko v prostoru prižgete na primer še kadilo z vonjem sandalovine ali ga osvežite z vonjem sivke.

Element ognja in kovine

Tu sta še dva elementa. Element ognja – svečo poznamo vsi in jo v večini uporabljamo. Prižgana sveča v prostoru izgoreva negativnost. Sledi še element kovine, ki ga predstavlja zvok zvona. Takšni zvoki čistijo prostor s tem, da razpršijo ali razrežejo negativno energijo.

Za tiste, ki verjamete v delovanje energije same po sebi in pretočnosti skozi človeško telo, pa je tu še očiščenje doma z reiki energijo. Kaj več o tem pa drugje na spletu.