Čisto vsak dom lahko izgleda kot iz revije – 2. del

Pred kratkim smo vam že ponudili 5 nasvetov za dom kot iz revije, sedaj pa smo seznam še razširili. Veste, da barva sten in pohištva vpliva na vaše počutje?


6. DOM KOT IZ REVIJE – BARVNA PALETA

Barva ni zgolj na stenah, barva je povsod. Tla, pohištvo, okna, okvirji, dekor itd. Predvsem je pomembno, da se barve ne naveličate zelo hitro. Izbirajte barvne kombinacije v katerih se počutite domače, sproščeno in udobno. Ste vedeli, da ima vsaka barva soj pomen?

7. PROSTOR NAJ BO TOPEL

Se vam zdi, da je vaš prostor hladen? Pri toplini vam lahko poleg barvnih kombinacij pomagajo tudi dekorni elementi kot so preproga, pregrinjala, blazine, prti, pogrinjki…

8. LESTENCI V TRIKOTNIKU

Trenutno modna muha pri lestencih leti v trikotniku, če se malce pošalimo. Vedno bolj so popularni lestenci, kjer 3 luči visijo iz stropa in osvetljujejo mizo. Vedite, da svetloba iz lestencev lahko naredi sobo zelo toplo (rumena) ali pa zelo hladno (bele LED luči). Odločite se za tip svetlobe, ki se bo najbolje podal toplini vašega prostora.

9. KAVČA NE STISKAJTE OB STENO

Dajte prostoru zračnost, pustite pohištvu, da diha. Eksperimentirajte s postavitvijo kavča in ne pozabite na tepih, klubsko mizico in prt. Boste videli, tako bo vaš dom kot iz revije že skoraj popoln.

10. KNJIŽNE POLICE

Na knjižnih policah ne rabijo biti zgolj knjige. Seveda naj bojo knjige primarni element, a kakšno polico pa vseeno naj zapolnijo malenkosti, kot so na primer manjše vaze, skulpture, ki ste jih prinesli iz potovanja ali pa zgolj kakšne fotografije, ki vam veliko pomenijo.