Čisto vsak dom lahko izgleda kot iz revije – 1. del

Najpomembneje je, da se v lastnem domu počutite udobno. Z naslednjimi 5 nasveti lahko tudi vaš dom izgleda kot iz revije najbolj uglednega podjetja z notranjo opremo. 


1. MONOTONI VZORCI

Monotoni vzorci vizualno povečajo prostor. Če imate majhne sobe, so takšni vzorci na stenah in na pohištvu zelo priporočljivi. Naj se vse sobe povezujejo med seboj. Si predstavljate bele stene z belimi stoli, belim kavčem in belo mizo v jedilnici?

2. MAJHNA SVETILA

Svetila dajo prostoru toplino. Izbirajte predvsem tista, ki vizualno pašejo v vaše stanovanje. Trenutno so zelo moderna visoka in ozka svetila, a če vam to ni všeč, lahko izbirate tudi med bolj starinskimi in večjimi.

3. POSTAVITEV UMETNIN

S tem trikom naredimo prostor veliko lepši in očem, predvsem pa vratu bolj prijazen. Ste prišli kdaj v stanovanje, kjer so bila umetniška dela postavljena previsoko? Postavite jih v višino oči, tako bodo bolj vidna in bodo tudi precej bolj popestrila vaš prostor.

4. ELEMENT PRESENEČENJA

Najdite nekaj, kar bo v prostoru izstopalo. To bo v vašo sobo vneslo živahnost, razigranost in igrivost. Pokažite, da si drznete na belo mizo med bele stene z belim pohištvom postaviti roza svetilko.

5. RAZGIBANA POSTAVITEV

Ali ni preveč monotono, da bi bili v dnevni sobi kavč, miza, omara in televizija v isti liniji? Zamaknite mizo, postavite kavč tako, da boste lahko gledali televizijo tudi v leže brez upogibanja vratu ali pa enostavno postrani postavite kakšen dekorni element.