DIY: Vaša soba lahko izgleda veliko lepše!

Ste se kdaj vprašali, kakšni dodatki bi polepšali v vašo sobo? Veliko je takih stvari, ki ne le polepšajo vašo sobo, ampak tudi zvišajo kvaliteto bivanja, saj se v sobi počutite bolj sproščeni. Zelo pomembno je, da vam je lastna soba ali stanovanje všeč. Velikokrat pa so dodatki, ki si jih želimo, dragi, predvsem za študente. Lahko pa jih naredite tudi sami.


KAKO NAREDIM STENSKO URO BOLJ MODERNO?

Preprosto! Rabite zgolj kos barvnega papirja, ki vam je všeč in pa uro, ki jo želite modernizirati. Uro položite na papir in narišete njen obris. Nato izrežete krog ter ga prilepite na uro. Seveda je treba še narediti luknjo za kazalce, jih namestiti in ura je končana. Primer si lahko pogledate v spodnjem videu.

TRDA PREPROGA JE LAHKO ZELO HITRO UDOBNA

Vzemite vato in jo nacufajte. Na tepih, ki ga že imate poleg vaše postelje, nalepite peno, ki se vam zdi udobna. Pomembno je, da je udobna vam, saj boste vi vsako jutro stopili na mehko podlago in tako  začeli dan veliko bolje kot prej. Na peno prilepite vato, ki jo lahko predhodno tudi pobarvate po lastnem okusu, tako da bo tudi barvno usklajena z izgledom vaše sobe.

SOBA POTREBUJE “TABLO ZA ZAPISKE”

Če imate veliko zapiskov, opozoril, “ne pozabi” listkov in podobno, vam zelo prav pride tabla nad mizo, na katero lahko prilepite ali pritrdite omenjene listke z zapiski. Kako jo narediti? Pozabimo tablo iz plute. Vzemimo palčke, katerih velikost je odvisna od velikosti vaše table. Potrebujete 10 lesenih palčk, barvo in pa lepilo. Palčke prebarvate v poljubno barvo, jih skupaj zalepite v mrežo (kot kaže spodnji video) in tabla za zapiske je končana. Lepa, minimalističa in moderna – ravno pravšnja za vsako sobo.