Sam svoj »malar«

Nič ni boljšega kot da občasno osvežimo svoje domovanje z novimi barvami na stenah. Če se odločate za preurejanje doma, pa je to skoraj »must do«, preden postavite vse na svoje mesto. Spodaj vam ponujamo 5 malce drugačnih naredi sam idej za osvežitev sten vaših bivalnih prostorov.

DENIM OBČUTEK

Občutek kavbojk dobimo, ko čez še svežo barvo potujemo s ščetko s tršimi ščetinami. Sledi, ki jih bo puščala, bodo spominjale na teksturo kavboja.


https://heatherednest.com/
Primer denim občutka stene https://heatherednest.com/
GEOMETRIJSKI VZORCI

Na steno, ki jo želimo osvežiti, prilepimo pleskarske trakove tako, da sestavljajo geometrijske vzorce, kakršne si želimo na stenah. Med popularnejše trenutno spadajo deltoidi in oblike, ki dajejo gledalcu 3D občutek. Posamezne razdelke lahko potem pobarvamo z enotno barvo ali z različnimi. Nikakor pa ne pozabimo na možnost ustvarjanja tekstur tudi v posameznih segmentih. Ta tehnika vam omogoča igranje.

https://thefrugalhomemaker.com/
Geometrijski vzorci na steni https://thefrugalhomemaker.com/
TEKSTURE Z VALJČKOM

Na fotografiji prikazujemo le eno izmed mnogih možnosti, ki jih lahko dobimo z dodajanjem različnih materialov na pleskarski valjček. Spodaj prikazana je tehnika z vrvico. Naj naštejemo še nekaj ostalih idej: plastična vrečka, kombinacija plastične vrečke in vrvice, nalepljeno blago, pritrjeni kosi papirja …

https://hubpages.com/living/24-DIY-Home-Decor-Ideas-on-a-Budget
Ustvarjanje tekstur z materialom dodanim na valjček  https://hubpages.com/living/24-DIY-Home-Decor-Ideas-on-a-Budget
TEKSTURA MATERIALA

Vsak material, ki ga uporabljamo, pušča sledi. Ena takšnih je goba za brisanje table. Slednja z uporabo prave barve ponuja imitacijo opeke. Iz takšne gobe lahko z malo domišljije ustvarimo še druge oblike. Pri ustvarjanju na steno s štampiljkami vam lahko pomagajo tudi otroci.

Ustvarjanje s teksturami materiala http://usefuldiyprojects.com/
GRAVITACIJA
http://www.colorhousepaint.com/
Pomoč gravitacije pri unikatnem barvanju sten http://www.colorhousepaint.com/

Zadnja tehnika zahteva malo več priprave in dopuščanja opcij, da ne bo uspelo tako, kot smo si zamislili. Gre za tehniko, kjer barvo dodajamo pod dotičnim kotom na steno in s pomočjo gravitacijskega potenciala ustvarimo skorajda umetniško sliko na naši steni. Dodajanje barve na spodaj prikazan način ni edina opcija. Razmišljate lahko tudi o vodnih balonih napolnjenih z barvo in prebodenih na steni ali pa o škropljenju barve na steno. Opcije, kako izkoristiti tako gravitacijo kot nanašanje barve na način kot jo akcijski slikarji, se ponujajo kar same od sebe.