Delo od doma: Kako biti še bolj produktiven?

Delo od doma je lahko pravi blagoslov, ki se kaj hitro spremeni v prekletstvo. Če se vam zdi, da doma niste dovolj produktivni, si preberite nekaj nasvetov, kako to spremeniti.
Jutranja rutina

K vsakemu dnevu pristopite kot da bi se zares odpravljali v pisarno. Ko zazvoni budilka, vstanite, se oblecite in odpravite na delovno mesto. Tudi če vas dejansko nihče ne bo videl, je to pomemben ritual, saj se bo po nekaj tednih spremenil v navado. Res je, da bo na začetku težko, a nikar ne obupajte. Delo od doma ni vedno tako sanjsko kot se sliši.


Delovni prostor

Potrebovali boste poseben prostor, ki bo namenjen izključno delu. Ni potrebno, da je to cela soba. Dovolj bo že majhen kotiček z mizo in stolom. S tem boste vašim možganom sporočili, da je konec heca in da je čas za delo.

Urnik

Sliši se preveč preprosto, da na delo skočite takoj, ko se zbudite in tako garate več ur. Priporočamo vam, da si ustvarite urnik in se ga držite. Določite koliko ur na dan  želite delati, vmes pa si razporedite čas za vadbo, malico in podobne odmore. S tem boste veliko lažje padli v rutino.

Bodite mobilni

Nakupite predmete, ki vam bodo omogočili tudi delo na poti. Priskrbite si pametni telefon, prenosni računalnik in dostop do brezžičnega interneta. Tako boste lahko delali kjerkoli, najsi bo doma, v avtomobilu ali celo na počitnicah.

Motilci koncentracije

Ste se tudi vi kdaj znašli v začaranem krogu gledanja televizije, vaše delo pa vas je čakalo na pisalni mizi? Ja? Torej je skrajni čas, da to čudežno škatlo izključite. Delo od doma se sliši kot odlična ideja, a večina se hitro ujame v past in podleže lenarjenju. Izključite televizijo in držite se urnika. Šele ko ste zaključili z delom, si privoščite nagrado in si skuhajte kaj dobrega ali si poglejte kakšen film.

Odmori

Privoščite si odmore. Čeprav se nekaterim delo od doma zdi en sam velik odmor, temu ni tako. K delu pristopajte podobno kot k učenju. Po 45-ih minutah si privoščite 5 minut odmora. Če boste upoštevali ta nasvet, boste lahko delali dalj časa.

 

Povzeto po: theeverygirl.com