OSTANITE DOMA: Kako si krajšati čas v karanteni?

Zagotovo ste v zadnjih nekaj dneh prepogosto slišali ta stavek: Ostanite doma! Prosimo vas, upoštevajte dana navodila. Epidemijo bomo lahko premagali samo s skupnimi močmi. Pomislite na to, da z nepremišljenim vedenjem v nevarnost postavljate zdravje, mogoče celo življenje vaših najbližjih. Vzemite si ta dva tedna, da si oddahnete od hitrega življenja. Cel svet se je ustavil, zato ne boste zamudili ničesar.
Ostanite doma

Ostanite doma! Res je, da smo ljudje socialna bitja. Živimo v skupnosti, kjer se dopolnjujemo, si pomagamo in se celo vojskujemo. Ravno sedaj, ob izbruhu koronavirusa, je čas, da stopimo skupaj in se težavi postavimo po robu. Najbolj ključna stvar je, da preprečimo širjenje virusa. Kako bomo to storili? Ostali bomo doma. Samoizolacija bo v Sloveniji trajala najmanj dva tedna. Mi pa vas pozivamo, da ta ukrep upoštevate in tako pripomorete k hitrejšemu izboljšanju razmer. Da bi v tem času pregnali dolgčas, imamo za vas nekaj zanimivih aktivnosti, ki jih lahko počnete v udobju vašega doma.


Kulinarika

Ravno zdaj je pravi čas, da se preizkusite v kuhanju. Na internetu ali v kuharski knjigi poiščite kakšen recept. Naj vam ta predstavlja izziv! Presenetite svojo boljšo polovico ali družino s prijetnim obrokom ali sladico.

Vendar pomnite: Ostanite doma! Kuhajte s sestavinami, ki jih imate in ne obiskujte trgovin, če to res ni nujno!

Vrtičkanje

Svež zrak, sonček in obilo prostega časa. Le kaj je lahko lepšega? Začnite z gojenjem zelenjave, sadja ali rož. Domača hrana je najbolj zdrava in takorekoč vedno pri roki. Vrtičkanje je odličen in produktiven način krajšanja časa v domači okolici.

Branje

Upamo si trditi, da imate doma vsaj eno polico, ki je obložena s knjigami. Preberite vse! Dva tedna bo minilo kot bi mignil. Vaša glava in telo si bosta odpočila, obenem pa vam nikakor ne bo dolgčas.

Sestavljanka

Sestavljanje sestavljank je odličen način za družinsko druženje. Poiščite sestavljanko in jo skupaj sestavite, zlepite in dajte v okvir. Sliši se zabavno, kajne?

Razvajajte se

To velja predvsem za nežnejši spol. Privoščite si dolgo, vročo kopel s pomirjujočo glasbo. Uporabite masko za lase, nalakirajte si nohte in podobno. Novice iz sveta medijev so lahko zelo stresne, zato je prav to odličen način, kako se sprostiti in si zbistriti glavo.

Pokličite prijatelja

Pozor! Pokličite, ne pa obiščite! Privoščite si dolg telefonski pogovor s prijateljem ali prijateljico. Samoizolacija je lahko zelo stresna, včasih celo strašna. Pogovorite se o strahovih in težavah. Obenem pa si popestrite dan in nasmejte drug drugega. Saj veste kako pravijo – smeh je pol zdravja!

Poglejte kakšen film

Čeprav je zunaj prelepo vreme, ste zdaj popolnoma upravičeni do gledanja televizije in poležavanja na kavču. Poglejte vse najljubše filme in serije, poiščite tudi kakšne nove.

Za preganjanje dolgčasa v udobju doma obstaja ogromno stvari. Mogoče ste res že siti novic o virusu in pametovanja z vseh strani, a vas vseeno prosimo, da ostanete doma. Tako lahko rešite veliko življenj. Hvala in čuvajte vaše zdravje!

Povzeto po: liveboldandbloom.com