Enostavni koraki do lepo pospravljenega doma

Pospravite ali prodajte svojo tehnologijo


Če želite res pospraviti svojo sobo in se znebiti vsega, kar ne potrebujete, je pametno, da pospravite tudi svojo tehnologijo. Če imate še vedno spravljene prenosne računalnike in telefone, ki ne delajo, jih prodajte. Vse to vam samo zavzema prostor in najverjetneje nič od tega ne boste več potrebovali. Ko se znebite tega, pa je čas, da očistite tudi tisto, kar potrebujete. Stare fotografije iz telefona naložite na računalnik, naredite varnostne kopije vseh pomembnih dokumentov na zunanje diske in na spletni oblak, vse česar ne potrebujete več, pa izbrišite. 

Podarite vse, kar vam ni všeč oziroma ne uporabljate

Preverite vsa vaša ličila, šampone, kreme in vse kar uporabljate za svoje telo. Če niste uporabili že leto dni, mora iti. Črtalo za oči ali maskara imata rok trajanja 3 do 6 mesecev. In če imate slučajno kakšen losjon že tri leta, ga vrzite stran, saj mu je že zdavnaj potekel rok uporabe. Obenem očistite čopiče, gobice, vse stvari, ki so še polne pa shranite in jih uporabite kot darilo za rojstni dan ali preprosto podarite prijateljici, lahko pa seveda nesete tudi ženskam, ki jih potrebujejo.

Preglejte vse, kar imate na mizi in uničite dokumente

Kupite si nekaj lepih škatel in map in tam shranjujte samo tisto, kar res potrebujete. Vse stare račune, recepte, papirje, ki niso pomembni, pa enostavno zmečkajte ali razrežite. Nehajte shranjevati vsakega majhnega papirja, ki ga ne potrebujete.  

Med letnimi časi zamenjajte garderobo

Se vam zgodi, da poleti kratke hlače iščete med plašči ali debelimi puloverji? Omaro razdelite v dva dela: pomlad/poletje in jesen/zima. Vse, česar trenutno ne potrebujete, pospravite v škatle pod posteljo. Tako boste imeli vse skupaj bolj urejeno, lažje boste našli določene kose in vse bo izpadlo bolj minimalistično.