Hišna opravila, ki jih morate opraviti v začetku novega leta

Novo leto, novi jaz. Da začnete novo leto čim bolj produktivno, morate poskrbeti za določene stvari v vašem domu. Naj bo dom prijeten, čist, pospravljen, a domač. Katera hišna opravila bi morali opraviti čimprej v začetku novega leta?


Umijte in razkužite koše za smeti

To je opravilo, na katerega večina od nas pozablja. Začetek novega leta pa je kot nalašč, da naredite nekaj, česar že dolgo niste in je tega več kot potrebno. V koših za smeti se kljub temu, da uporabljate vrečke, nabira umazanija, bakterije in prah. Koš najprej temeljito umijte, uporabite lahko milo, kis ali limono. Potem ga pa še pošteno razkužite.

Obrišite prah na visokih policah in mestih, kjer sicer pozabljate

Vrhovi vrat, kuhinjskih omaric in pohištva so pogosto mesta, na katera pozabljamo.  Sedaj je čas, da jih temeljito očistite. Prah natančno obrišite tudi na radiatorjih, ročajih predalov ipd.

Očistite hladilnik

Čas je, da izpraznite hladilnik in ga temeljito očistite. Ker se skozi leto v hladilniku ves čas shranjujejo živila, se slej ko prej nabere tudi kar nekaj bakterij. Zato je pomembno, da hladilnik na vsake toliko tudi očistite.

Zamenjajte filter na napi in očistite napo

Kdaj je boljši čas za menjavo filtra na napi kot sedaj? Ne boste verjeli, koliko umazanijo boste našli tam.