Izdelava alu ograj po meri

Vsak med nami stremi k temu, da zase in svoje najbližje zgradi dom, ki bo odražal njegovo osebnost ter način življenja, pa tudi potrebe vseh, s katerimi biva. Te pa so lahko nadvse različne.


Nekateri svoj dom želijo povsem ograditi od okolice in ustvariti zasebni, intimni košček raja ter se obenem zaščititi pred vdorom nepridipravov in drugimi nepovabljenimi gosti, drugi si prizadevajo zmanjšati hrup iz okolice, tretji poskrbeti za nemoteno in brezskrbno igro otrok, marsikdo pa le ograditi zemljišče, da se bo štirinožni ljubljenček lahko prosto gibal.

Ne glede na naštete možnosti je pomembno poznati namen, ki ga želimo doseči z ograjo, čeprav alu ograja Guardi zmore izpolniti prav vsakega.

A zakaj alu ograja?

Aluminij ima v primerjavi z drugimi materiali številne prednosti, zaradi česar se ga zadnja leta označuje za material prihodnosti.

Je namreč eden najprimernejših za izdelavo stavbnega pohištva, vrtnih lop, balkonskih in dvoriščnih ograj, nadstreškov ter okrasnih zabojnikov, za kar gre razloge iskati predvsem v njegovi/emu/h:

močni konstrukcijski trdnosti

lahki teži

trajnosti

  • alu ograja je odporna proti koroziji in s pomočjo prašne barvne zaščite uspešno kljubuje vsem vremenskim razmeram

enostavnemu vzdrževanju

  • vse, kar alu ograja zahteva, je čiščenje z vodo ali blagim čistilnim sredstvom enkrat do dvakrat letno (priporočljivo pred nastopom zime oziroma po njej)

tako rekoč neomejenih oblikovnih možnostih

  • Guardi ponuja različne sloge alu ograj, ki jih je zaradi več variacij in široke barvne palete mogoče skoraj personalizirati

Alu ograja Guardi je na voljo v štirih različnih slogihmodernem, ekskluzivnem, tradicionalnem, podeželjskem–, vsak od njih pa zajema več linij, ki obsega nekaj variacij, medtem ko oblikovne možnosti, ki jih je vedno dobro prilagoditi sami arhitekturni konceptualnosti stavbe ali zemljišča, dopolnjuje barvna lestvica RAL.

Barve je medsebojno možno poljubno kombinirati in na ta način doseči visoko mero izvirnosti, česar drugi materiali (npr. steklo, kamen, kovina, PVC) ne omogočajo.

Poleg tega je polnila balkonske ograje, pa tudi dvoriščnih vrat in ograje, možno postaviti horizontalno ali vertikalno, kar skupaj z več smermi obletvitve ter različnimi dodatki, od okrasnih obrob do držal in korit za rože, navdušuje tako mimoidoče kot v hiši živeče.

Alu ograja Guardi velja za visokokakovosten produkt. Izdelana je v skladu z varnostnimi predpisi in izpolnjuje EN norme kovinskih konstrukcij za zagotavljanje konstrukcijske trdnosti, v pogledu dovoljenih razmikov med horizontalnimi lamelami ter vertikalnimi špranjami tudi vse varnostne norme.

Alu ograja Guardi – ograja, ki poglede osvaja

Čeprav temeljna namena vsakršne ograje ostajata varnostna zaščita in funkcionalnost, izgleda nikakor ne gre zapostaviti. Toliko manj, ker alu ograja sodi med najpomembnejše elemente oblikovanja pročelja stavbe, to pa je prvo, kar obiskovalec vidi. In nekaj, s čimer tisti, ki v hiši bivajo, živijo vsak dan.

Pročelje je prav zato dobro dopolniti z dodatki, med katere sodijo:

  1. dodatki za balkon in balkonske ograje ǀ alu tajne obloge • alu zabojnik • čelne okrasne obrobe • korita za rože • confort ročaj
  2. dodatki za dvorišče in dvoriščne ograje ǀ alu zabojnik • poštni nabiralnik • samostoječi poštni nabiralnik • zaboj za smeti

Estetska dovršenost alu ograje Guardi je posledica različnih izvedbenih možnosti in nevidnih vijakov, s katerimi so vpete lamele. Obstaja zaprta izvedba, ki poglede zastira, in njena prosojna različica, zaradi katere zemljišče ostaja odprto, posledično pa stavba lahko deluje bolj povezano z okolico.

Slednje linije načeloma veljajo za izredno preproste in elegantne ter navadno dopolnjujejo modernejše arhitekturne sloge, v katere sodijo modeli Linea, Nouveau, Trieste, Trento, Plisse, Loos in Loskana, prav tako ekskluzivni modeli, kakršni so Vista, Epos, Venezia ter Palermo.

Za boljšo predstavo o tem, kakšna bi bila posamezna stavba, opremljena z alu ograjo Guardi, je na voljo stimulacijsko orodje za virtualno izdelavo balkona, vrat in ograje, ki omogoča poljubne kombinacije tako izvedbe kot barve.

Ker je ograja element, ki ga kupimo le enkrat v življenju, še posebej pa alu ograja Guardi, ograja generacij, je izbiri priporočljivo posvetiti več pozornosti in časa ter se za eno od možnosti odločiti šele takrat, ko smo resnično prepričani, da bo izbrana ograja oplemenitila izgled naše nepremičnine, nam nudila varen, ljubeč dom ter podprla naše bivalne navade.

Uradni predstavnik alu ograj Guardi za Slovenijo je podjetje Elšnik. Avstrijski Guardi Gmbh sicer že leta velja za vodilnega proizvajalca alu ograj v Evropi, ponudba pa zajema dvoriščne in balkonske ograje, stopniščne ograje ter dvoriščna vrata, vključujoč ograje za terase in francoske balkone.

Alu ograja Guardi ponuja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno, pri čemer med temeljne prednosti sodijo razvejana servisna mreža in brezplačna izmera ter svetovanje.