Kako najlažje pospraviti stanovanje?

Se tudi vam zdi, da je v vašem domu nenehno kaos? Komaj pospravite, pa je že spet vse razmetano. Danes smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako hitro in učinkovito pospraviti dom, upamo, da vam bodo vsaj malo v pomoč.


Podarite vse, kar vam ni všeč ali je čez rok uporabe

Preverite vsa vaša ličila, šampone, kreme in vse kar uporabljate za svoje telo. Če niste uporabili že leto dni, mora iti. Črtalo za oči ali maskara imata rok trajanja 3 do 6 mesecev. In če imate slučajno kakšen losjon že tri leta, ga vrzite stran, saj mu je že zdavnaj potekel rok uporabe. Obenem očistite čopiče, gobice, vse stvari, ki so še polne pa shranite in jih uporabite kot darilo za rojstni dan ali preprosto podarite prijateljici, lahko pa seveda nesete tudi ženskam, ki jih potrebujejo. 

 Miza naj bo ves čas prazna

Kupite si nekaj lepih škatel in map in tam shranjujte samo tisto, kar res potrebujete. Vse stare račune, recepte, papirje, ki niso pomembni, pa enostavno zmečkajte ali razrežite. Nehajte shranjevati vsakega majhnega papirja, ki ga ne potrebujete.  

 Redno pregledujte omaro in sezonsko menjajte oblačila

Se vam zgodi, da poleti kratke hlače iščete med plašči ali debelimi puloverji? Omaro razdelite v dva dela: pomlad/poletje in jesen/zima. Vse, česar trenutno ne potrebujete, pospravite v škatle pod posteljo. Tako boste imeli vse skupaj bolj urejeno, lažje boste našli določene kose in vse bo izpadlo bolj minimalistično.