Kako očistiti televizor?

Če radi gledamo televizijo, vemo, da se zelo hitro opazi, ko je ta umazana in polna prahu. Zato moramo poskrbeti, da jo očistimo in poskrbimo, da je brez prstnih odtisov, prahu in umazanije. Zato vam danes predstavljamo, kako na najbolj učinkovit način očistiti televizijo in kateri čistila uporabiti.


Ne glede na to, kakšne vrste televizijo imamo, potrebujemo suho krpo iz mikrofibre, ki je narejena za čiščenje umazanije iz steklenih površin, telefonov in leč fotoaparata.

Plazma, LCD ali OLED TV

Večina med nami ima doma plazmo TV, LCD ali nekaj podobnega. Takšne televizije nikakor ne smemo očistiti s tradicionalnim mokrim čiščenjem. Namesto tega nežno obrišemo prah s suho krpo iz mikrofibre. Bolj trdovratno umazanijo pa očistimo z vlažnim robčkom, ki je ustvarjen z namenom čiščenja elektronike. S krpo obrišimo tudi gumbe in zadnjo stran televizije.

Plazma ekrani, ki so narejeni iz stekla, imajo prav posebno prevleko, ki je lahko poškodovana s tradicionalnimi metodami čiščenja, zato je najbolje, da tudi te očistimo s suho metodo.

Starejše televizije

Čiščenje starejših in večjih televizij, ki imajo steklen ekran, je enako kot čistiti ogledala. Obrišimo jih z mokro krpo iz mirkofibre ali pa s sprejem za steklo. Z nohti poberimo doli večje kose in obrišimo do suhega. Nikakor pa nikoli ne smemo direktno popršiti s sprejem na ekran.

Nasveti za čist TV

  • TV tedensko čistimo, da obrišemo prah in prstne odtise. S tem preprečimo, da se umazanija zažre, saj jo je potem težje odstraniti.
  • Nikoli nobenega spreja ne špricajmo direktno na ekran. Ta lahko zaide v notranjost in poškoduje opremo.
  • Uporabimo mehko krtačo od sesalca, da odstranimo prah iz odprtin in priključkov.
  • Sledimo navodilom proizvajalca, še posebej dokler je izdelek v garanciji.
  • Izogibajmo se izdelkom, ki vsebujejo alkohol, amonijak ali aceton, saj lahko poškodujejo ekran televizije.

Povzeto po: .goodhousekeeping.com