Kako opremiti manjši prostor, da izpade večji

Nihče ne pozna bolje dekorja, opremljanja stanovanja in notranjega oblikovanja, kot arhitekti in notranji oblikovalci. Študenti notranjega oblikovanja pa se še posebej dobro zavedajo, kako majhen prostor narediti domač in večji. Kako torej urediti manjši prostor, da se bomo v njem dobro počutili?


Pospravimo vso nepotrebno navlako

Celotno horizontalno linijo prostora imejmo pospravljeno in čim bolj odprto – če bomo iz tega dela pospravili vso nepotrebno navlako, bo prostor videti večji. Zato stvari, ki jih vsakodnevno uporabljamo skrijmo pod ali nad doseg oči. V manjših prostorih namreč ni mogoče, da bi vse, kar imamo, lahko nekam pospravili, ta trik pa zmanjša vizualno navlako.

Dolgočasne ploščice sami porišemo z vzorci

Iz ploščic lahko naredimo razične vzorce, saj bomo s tem olepšali  navadne talne ploščice. To je odličen način, da dolgočasne ploščice spremenimo in naredimo velik učinek na majhno kuhinjo. Če živimo v najemniškem stanovanju, seveda ne pozabimo preveriti z lastnikom, ali lahko naredimo kakšno spremembo.

Uporbimo vzorce, da dobimo bolj nevtralno shemo

Če so nam bolj všeč nevtralne barve, lahko dodamo mešanico različnih vzorcev v nevtralni barvi, s čimer majhen prostor ne bo postal prevelik – doza vzorcev pa nevtralni shemi doda kanček navdušenja in zanimanja.

Pri večjih kosih investirajmo v brezčasne kose

Dodatke, ki so trenutno v modi, dodajmo v manjših količinah. Notranje oblikovanje je tako kot moda – pametno je, da za stvari, ki jih bomo imeli več časa in so večje, damo več denarja, trende pa izživimo v dodatkih in manjših kosih. To je odličen nasvet za vse velikosti prostorov, saj je ceneje če zamenjamo samo manjše kose, kot da moramo zamenjati vse večje kose, ko niso več v trendu.

Povzeto po: apartmenttherapy