5 dragih kopalniških dodatkov, ki jih brez težav preskočimo

Ko se odločamo za veliko prenovo stanovanja ali hiše, je ogromno stvari, na katere moramo pomisliti. Največ dela je zagotovo pri prenovi kopalnice in kuhinje. Pri takšnem projektu se hitro zgodi, da se vse skupaj izredno zavleče, prehitro pa tudi zapravimo preveč denarja.


Če smo se odločili za prenovo kopalnice pa obstaja nekaj dodatkov, ki jih lahko preskočimo, saj nam bo kasneje lahko celo žal, da smo se zanje odločili in zapravili velike količine denarja. Kateri so te dodatki, ki so popolna potrata denarja?

Masažna kad

Vsi si radi predstavljamo, da bomo po dolgem dnevu v službi prišli domov, si napolnili kad in si pripravili pravo penečo kopel. A masažna kad porabi velike količine vode, v njej pa se začnejo lahko pojavljati temni, plesnivi madeži, ki jih je izredno težko očistiti. Kmalu se začnemo spraševati, ali se res želimo namakati v tej umazaniji in se raje odločimo za tuš kabino, ki zavzame manj prostora in jo je precej lažje očistiti. Študije tudi kažejo, da masažne banje zbirajo velike količine bakterij.

Dragi dodatki

Ne zapravljajmo za stojalo za brisače ali kljuke na vratih, pa četudi jih je oblikoval znan oblikovalec. Skočimo do Ikee, saj tam lahko najdemo ugodne in moderne cenejše rešitve.

Drage brisače

Brisače bomo ne glede na ceno in kakovost uporabljali dnevno. A brisače zagotovo niso nekaj, za kar bi morali zapraviti veliko denarja. Cenejše trgovine, kot so Momax, Ikea ali Jysk imajo veliko izbiro in dobro kakovost ter niso pretirano drugačne od dražjih.

Talno ogrevanje

Seveda je občutek, ko zjutraj iz pod prhe stopimo na topla tla, izredno dober. A talno gretje je pravi luksuz, ki bo vsake toliko potrebovalo popravilo ali celo novo vodno napeljavo. Raje uporabimo topel in udoben predpražnik ali brisačo, na katero stopimo.

Prha z ogromnim curkom

Vsi smo že videli prho, ki ima ogromen curek in če se postavimo pod njega, bomo v trenutku zmočeni. A to je čista potrata vode, saj mora bojler proizvesti dovolj tople vode, da nam bo zdržala celoten čas tuširanja. Pozanimati se moramo tudi, kakšen je pritisk vode, zato je pametno, da se temu izognemo.