3 stvari v hiši, ki jih moramo očistiti na roke

Vsi obožujemo trike in čistila, ki nam obljubljajo, da je čiščenje lahko izredno hitro in zabavno opravilo, a dejansko so naše oči in roke tiste, ki bodo največ naredile in najbolje počistile. Iti na kolena in pomiti tla, prinaša najboljše rezultate in prav nobena druga metoda ne bo tako dobro očistila stanovanja.


Ko se spravimo na kolena, tudi opazimo stvari iz drugega zornega kota in opazimo, kaj vse ni bilo pospravljeno že predolgo časa.

Priprava:

  • Vedro napolnimo s ¾ vode in dodamo najljubše čistilo
  • Pripravimo krpo in krtačo
  • Nadenimo si gumijaste rokavice

Trije prostori v hiši, ki jih moramo očistiti na roke

Pod gospodinjskimi aparati

Večina med nami le redko premika gospodinjske aparate, zato se pod njimi začne nabirati umazanijo. Če se bomo spravili na kolena in pomili pod hladilnikom, pomivalcem posode in pečico, bomo dosegli dele, ki jih sesalec ali krpa na palici ne dosežeta. Če je možno strani popolnoma premaknimo, da bo čiščenje čim bolj temeljito. Najprej posesajmo nato pa na roke pomijmo.

Špranje

Majhni robovi in koti, v katerih se nabirajo prah in umazanija in jih ne očistimo ob rednem čiščenju. Če imamo del pod kuhinjskimi aparati zaprt, se na robu med omaro in tlemi lahko hitro začne nabirati umazanija. Takšne dele, kjer se umazanija rada nabira, je obvezno očistiti na roke, lahko si pomagamo tudi z bombažno vato, da stvar zares očistimo.

Zaključna letev, vrata in stene

Ko bomo pomivali po tleh, bomo opazili madeže na zaključnih letvah, obenem pa tudi kako umazane so stene in vrata, zato vzemimo cunjo in vse skupaj dobro zdrgnimo.