Kako pravilno postlati posteljo?

Postiljanje postelje je zagotovo eno izmed prvih gospodinjskih opravil, ki se jih naučimo že kot otroci. V najstniških letih in tudi sedaj se tega še vedno radi izognemo, a postlana postelja prinaša jutranji ritual, zvečer pa se uležemo v bolj svežo posteljo. Kako torej postlati posteljo, da bomo kar se da uživali?


  1. Prenehajmo likati posteljnino

Večina med nami zlika celotno posteljnino še posebej, če je ta bombažna. Prihranimo si čas in zlikajmo samo pregrinjala za blazine in samo vrhnji del rjuhe. Še najlažje bo, da vzamemo kar likalnik za lase in z njim potegnemo po robu rjuhe.

  1. Posteljnino zložimo takoj, da prihranimo čas kasneje

Prej kot bomo zložili posteljnino, lažje bomo z njo oblekli prešito odejo in blazine. Takoj, ko jih pospravimo v omaro jih zložimo vertikalno samo na polovici. Ko bomo posteljo oblačili, vertikalno linijo položimo na sredino postelje in jo odvijmo, s tem pa dobimo perfektno simetrijo.

  1. Znebimo se rjuhe, ki se tako rada vozlja

Vedno več ljudi se odloča spati brez tanke rjuhe, vedno bolj pogosto uporabljajo samo prešito odejo. Rjuha je izredno zmuzljiva, vmes, ko se obračamo in iščemo pravi položaj pa se vanjo brez težav že skoraj zavozlamo. Brez nje bo tudi postiljanje postelje precej hitrejše.

  1. Pregrinjalo za blazino obrnimo navznoter

Celo pregrinjala za blazine smo do sedaj oblačili narobe. Obrnimo ga navznoter in primemo za obe stranici, istočasno pa za dve stranici blazine, nato pa pregrinjalo samo potegnimo čez blazino. Rezultat? Lepo oblečena blazina.

Povzeto po: britco