Ena stvar, ki jo imamo vsi doma pa jo v resnici sploh ne potrebujemo

Vsi imamo v svojih domovanjih kakšen kotiček, ki je poln navlake. Lahko so to nekaj dni stari časopisi in reklame, ki se nam jih ne da odnesti v smeti, podvojeni kuhinjski pripomočki, ki jih nikoli ne bomo potrebovali, polomljene igrače, itn. Obstajajo pa tudi stvari, ki so nam pomembne in se jih ne znebimo tako enostavno. Tudi takšne se nabirajo povsod po stanovanju in nam odvzemajo pomemben prostor.


Najbolj pogosto so to stari telefoni, polnilci za telefon, stare tipkovnice, mogoče celo kakšen predpotopen računalnik, s katerim ne vemo, kaj početi. Pa seveda razne baterije, micro SD kartice, slušalke, ki le na pol delajo. A nekako se od tega kar ne moremo posloviti.

Čas je, da vse to pospravimo in odnesemo.

Zberimo vse te elektronske naprave (ne samo v predalu pisalne mize), ampak prav povsod in jih preglejmo.

Obdržimo vse tisto, kar še vedno uporabljamo in spada k trenutnemu telefonu ali računalniku ter seveda še vedno dela. Te pospravimo nekam, kjer jih bomo takoj našli. Potem ugotovimo, ali so vmes kosi, ki jih bomo mogoče potrebovali še kdaj. Kakšen star telefon za igračo, ali slušalke, pa podvojen polnilec za telefon. Vse ostalo damo stran!

Kam z elektronskimi napravami in kabli?

Seveda ne smemo tega vreči kar v navadne smeti . Zavedamo se, da zato obstajajo posebna zbirna mesta, a se kar nikoli ne spravimo, da bi jih tja tudi odnesli. Povprašajmo v lokalnih trgovinah, ki prodajajo elektroniko in jih oddajmo tam. Lahko vprašamo tudi na šoli ali kakšne posebne programe za dobrodelnost, ki zbirajo stare elektronske naprave.

Občasno se tudi v določenih krajih pojavijo posebni tovornjaki, kamor lahko poleg elektronskih naprav odnesemo tudi baterije, akumulatorje ali celo jedilno olje.

Skratka ne čakajmo, ampak pospravimo in se znebimo ene šare več.

Povzeto po: apartmenttherapy