5 pomembnih stvari, ki jih moramo opraviti preden se preselimo

Selitev ni pretirano zabavna, saj pride z veliko stresa in odgovornosti. Potrebno je vse spakirati in zaviti, pa pospraviti in nato vse razpakirati in urediti. A to še daleč ni vse. Spodaj si oglejmo seznam stvari, ki jih moramo narediti še preden se preselimo v novo stanovanje.


  1. Posodobimo svoj naslov

To ne pomeni, da samo zamenjamo naslov na upravni enoti. Potrebno je obvestiti banko, ki nam pošilja izpiske, revije, ki imamo naročene, pridobiti novo osebno izkaznico in vozniško. Pa seveda ne pozabimo na vse spletne strani, na katerih pogosto naročamo. Dobro je, da večino teh stvari lahko opravimo preko spleta in nam ni potrebno zapustiti udobja doma.

  1. Ne smemo pozabiti poiskati novega zdravnika, zobozdravnika in ostalih

Nikakor ne čakajmo, da se nam bo odkrušil zob, ampak poiščimo novega zdravnika in zobozodravnika takoj, ko bo mogoče. Seveda ne pozabimo tudi na frizerja, če imamo žival na veterinarja in lepotni salon.

  1. Prijavimo se za volitve

Četudi je do naslednjih volitev še kar nekaj časa, se čimprej registrirajmo in uredimo, da bomo na naslednje volitve šli brez težav.

  1. Ne pozabimo poklicati električarja in ostalih obrtnikov

Če nismo preveč navdušeni nad tem, da bi prvo noč v stanovanju preživeli v temi, ne pozabimo kontaktirati različnih obrtnikov, ki bodo poskrbeli, da bo vse teklo gladko. Če ne vemo, koga bi izbrali, ga poiščimo preko spleta ali povprašajmo naokoli, kdo je najbolj primeren.

  1. Pozanimajmo se o zavarovanju

Selitev lahko pomeni tudi novo zavarovanje, pa naj bo to za gospodinjstvo, avto, zdravje ali vse troje. Najbolje je, da kontakiramo našega zavarovalnega agenta in povprašamo, kakšne so zahteve v novem okolju.