Kako pregnati dolgčas v slabem vremenu?

Slabo vreme ni nikakršen izgovor za celodnevno lenarjenje. Ko se sonce skrije za oblake, se moramo domisliti nekaj dejavnosti, ki bodo izvedljive pod domačo streho. Tu je nekaj idej za preganjanje dolgčasa v slabem vremenu.

1. Kulinarika

Slabo vreme je odličen izgovor za eksperimentiranje v kuhinji. Tudi če v sebi nimate kulinarične žilice, je kuhanje odlična dejavnost za preganjanje dolgčasa.  Tako se lahko naučite kaj novega in svoje bližnje celo presenetite z večerjo.


V slabem vremenu se preizkusite v kulinariki.

Nasvet: Če še niste izkušeni kuharji, vam priporočamo nakup kuharske knjige. Na začetku sledite navodilom v knjigi, kasneje pa boste lahko z okusi eksperimentirali kar sami.

2. Joga

Joga je oblika telovadbe, ki obsega tako dihalne kot tudi telesne vaje. Vse kar potrebujete sta mir in blazina. V zimskih mesecih bo joga okrepila vaš imunski sistem in vas pomirila.

Joga pomirja telo in duha.

Nasvet: Če se z jogo še nikoli niste srečali, vam priporočamo obisk kakšne vadbe. Nepoznavanje vaj in določenih gibov lahko pripelje do poškodb. Če vam skupinske vadbe ne ustrezajo, si lahko na internetu sami pogledate nekaj osnovnih vaj.

3. Tuji jeziki

Najboljša investicija časa je investicija v znanje. V mrzlih zimskih dneh se lahko preizkusite v učenju tujega jezika. Svoje znanje nato lahko uporabite na naslednjih poletnih počitnicah. Takšen hobi bo spodbudil vaš um, poleg tega pa bo še obogatil vaš življenjepis.

Nasvet: Obiščite knjižnico in si za začetek izposodite otroške knjige v tujem jeziku. Počasi napredujte na zahtevnejša dela. Priporočen je tudi ogled kakšnega filma ali poslušanje glasbe. Lahko pa si na telefon prenesete jezikovno aplikacijo (npr. DuoLingo).

4. Pletenje in kvačkanje

Pletenje je popoln konjiček, saj zraven lahko počnete še kaj drugega (npr. gledate televizijo). Lahko bi ga označili kot produktivno lenarjenje. Tudi če ležite na kavču in pletete, bo čez nekaj časa nastal nek produkt, naj bodo to rokavice ali pa šal.

Nasvet: Če se s pletenjem ali kvačkanjem še niste srečali, za pomoč poprosite vaše starše ali stare starše. Prav tako si na internetu lahko pogledate nekaj videov na to temo.

5. Branje

Udobno se namestite, skuhajte si čaj in preberite kakšen dober roman. Branje mogoče nekaterim ni prav všeč. Ali ste vedeli, da se ljudje, ki prebirajo knjige, učijo lažje in bolj efektivno? List v knjigi je očem prijaznejši kot mobilni ekran!

Branje pripomore k hitrejšemu učenju.

 

Povzeto po: theeverygirl.com